Vak: Chemie 3 R credits: 3
- Vakcode
- BOVP15RCHM3
- Naam
- Chemie 3 R
- Studiejaar
- 2022-2023
- ECTS credits
- 3
- Taal
- Nederlands
- Coördinator
- I.J. Robin
- Werkvormen
-
- Hoorcollege
- Werkcollege
- Toetsen
-
- Chemie - Biochemie - Schriftelijk, organisatie ToetsCentrum
Leeruitkomsten
- De student kan de (biologisch) belangrijkste mono-, di- en polysacchariden beschrijven wat betreft functie, eigenschappen en chemische structuur, en kan deze herkennen, benoemen en tekenen.
- De student kan de biologisch belangrijkste soorten vetten en vetcomplexen onderverdelen in verschillende klassen, beschrijven wat betreft functie, opbouw, chemische structuur en eigenschappen en kan deze herkennen, benoemen en tekenen.
- De student kan aminozuren, oligopeptiden, eiwitten en nucleine beschrijven wat betreft eigenschappen, chemische samenstelling, chemische binding en structuur en kan deze tekenen, herkennen en benoemen.
Inhoud
Het vak chemie3 behandelt de macromoleculen die samen de basis van het leven vormen: de vetten, eiwitten, de koolhydraten en de nucleinezuren.
literatuur:
General, Organic and Biochemistry, Denniston, Topping & Caret McGraw-Hill, 8th edition (international edition)
Hoofdstukken: 16, 17, 18, 19 en de eerste twee paragrafen van hoofdstuk 20.
literatuur:
General, Organic and Biochemistry, Denniston, Topping & Caret McGraw-Hill, 8th edition (international edition)
Hoofdstukken: 16, 17, 18, 19 en de eerste twee paragrafen van hoofdstuk 20.
Opgenomen in opleiding(en)
School(s)
- Instituut voor Life Science & Technology