Vak: Orientation credits: 5

Vakcode
CMVB20ORI
Naam
Orientation
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
A.B. Boom
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Orientation - Overige toetsing

Leeruitkomsten

  •  
  • Je kan zelfstandig een ontwerpproces inrichten, plannen, uitvoeren, monitoren en beheren en je maakt je proces overdraagbaar in de presentatie waarbij je verschillende complexe multimediale communicatievormen en presentatiestijlen inzet.
  • Je hebt een visie over wie je bent en hoe dit zich uit in je ontwerp en ambities, je werkt zelfsturend en je hebt regie over je eigen ontwikkeling: je benoemt je eigen sterktes en zwaktes, je formuleert je eigen leerbehoefte, reflecteert hierop en neemt verantwoordelijkheid voor je eigen handelen.
  • Je hebt het vermogen om je eigen netwerk uit te bouwen. Hierbij spreek je je eigen netwerk aan voor specifieke kennis en zet je je het netwerk strategisch in voor het bereiken van je doelstellingen.

Inhoud

In het vak Orientation ga jij je voorbereiden op je toekomstige loopbaan reflecteren op je professionele identiteit. Dit ga je doen op basis van leerdoelen. Het vak bestaat uit verschillende workshops (Hard Skills en Soft Skills) waar je aan de slag gaat met die leerdoelen. Je gaat ook kijken naar je netwerk, om zo te starten met het vinden van een passende afstudeeropdracht. Ook hierin krijg je begeleiding. Je houdt een logboek bij gedurende dit vak, om aan te tonen wat je allemaal gedaan hebt. Tot slot presenteer je je progressie.

OPDRACHT
Aan het begin van het vak stel je leerdoelen op voor jezelf. Deze kunnen gaan over vaardigheden zoals prototyperen, maar ook over het vergroten van je netwerk. Gedurende het vak ga je werken aan die leerdoelen en houd je je progressie bij in je logboek. Aan het einde van dit vak geef je een presentatie, om te laten zien waar je deze periode aan hebt gewerkt. Je toont een werkend prototype gemaakt in een nieuw programma, tijdens de laatste Hard Skills workshop. Deze toon je ook tijdens je eindpresentatie. Je levert een logboek in, als naslagwerk.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT