Vak: Interactieve Installaties credits: 5

Vakcode
CMVP22INI
Naam
Interactieve Installaties
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Engels, Nederlands
Coördinator
J. van Denzen
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Interactieve Installaties - Overige toetsing

Leeruitkomsten

  • Je onderzoekt technieken die veel worden gebruikt bij het maken van interactieve installaties en begrijpt en gebruikt de mogelijkheden hiervan om het probleem van de zelfgekozen case op te lossen. 
  • Je verkent wat digitale technologie kan betekenen als onderdeel van de ontwerpoplossing van zelfgekozen case. 
  • Je gebruikt kennis van interactie om het concept uitwerken. 
  • Je gebruikt kennis van storytelling om het concept uitwerken. 
  • Je past evaluatiemethoden en technieken toe om het ontwerp te verfijnen

Inhoud

Tijdens het vak Interactieve Installaties ontwerp je een experience en een uitwerking van (een deel van) de interactie van het prototype. Tijdens een demo wordt het ontwerp in de vorm van een prototype gepresenteerd aan de rest van de studenten. Tijdens de demo worden de doelstellingen van het ontwerp gepresenteerd (debriefing), de ontwerpkeuzes verklaard en een theoretische onderbouwing gegeven (visueel verslag). In dit blok wordt van jullie gevraagd om uit de comfort­zone te stappen en het experiment op te zoeken. Het verbreden van de horizon buiten het scherm staat centraal. Je kunt kiezen uit verschillende opdrachten, die je uitdagen een experience met digitale techniek vorm te geven, waarbij nadrukkelijk ‘buiten’ het scherm en de computer moet worden gedacht.  

OPDRACHT 
Als eindopdracht maak je een experience design, ondersteund door een visueel verslag waarin designkeuzes worden onderbouwd. Het project wordt gemaakt in tweetallen. Je levert dit experience design op als een prototype waarin verschillende prototyping tools worden gecombineerd om het gevoel en de ervaring van de interactie met de installatie weer te geven. Tijdens een demonstratie demonstreer je je (werkende) prototype en je levert een individueel visueel verslag in waarin je je designbeslissingen onderbouwt. 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT