Vak: Interactie Ontwerp credits: 5

Vakcode
CMVP22INO
Naam
Interactie Ontwerp
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Engels, Nederlands
Coördinator
B.A. van der Meer
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Interactie Ontwerp - Overige toetsing

Leeruitkomsten

  • Je maakt beredeneerde keuzes voor een onderwerp voor je scrollverhaal en je stelt logische communicatiedoelstellingen op. Je beschrijft een doelgroep voor wie je ontwerp is bedoeld.
  • Je stelt een dataset of informatie samen uit zelfstandig gevonden relevante bronnen en maakt deze inzichtelijk en geschikt om te verwerken in je interactieve infographic. 
  • Je visualiseert een concept voor je scrollverhaal. Daarin wordt duidelijk hoe storytelling wordt gebruikt in het verhaal (structuur) en hoe de doelgroep wordt aangesproken (stijl). Ook wordt duidelijk met welke interactie wordt gewerkt. Het concept voor de interactieve infographic met interactie ois in lijn met de gevonden informatie en de communicatieve doelstelling. Het concept is onderbouwd. 
  • Je werkt een prototype uit voor de experience van de interactieve infographic. Het prototype biedt een rijke ervaring en brengt de communicatieve doelstelling goed over. Het gehele verhaal wordt geprototypeerd en er is aandacht voor stijl en vormgeving. Het prototype wordt onderbouwd. 
  • Je werkt een prototype uit in HTML, CSS en JavaScript dat specifieke onderdelen van de interactie van de interactieve infographic precies weergeeft.

 

Inhoud

Bij Interactie Ontwerp verdiep je je vaardigheden op het gebied van interactie. Dat doe je in dit studieonderdeel door scrollen als interactie te combineren met storytelling en datavisualisatie.

OPDRACHT
Je maakt een (informatief) scroll­verhaal over een onderwerp dat je zelf mag kiezen. Wél moet je (communicatie)doelen formuleren bij het verhaal. Je levert een visueel verslag in, waarin je de context en ontwerpachtergrond geeft bij twee prototypen: in XD prototypeer je de verhaalwereld van je ontwerp en de manier hoe het verhaal verloopt. In JavaScript (en htmlCSS) prototypeer je (een deel van) de animatie en interactie.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT