Vak: Project Event: Oriëntatie op het beroep credits: 5

Vakcode
COVP21OOB1
Naam
Project Event: Oriëntatie op het beroep
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
R. Heuvelman
Werkvormen
  • Opdracht
  • Projectonderwijs
Toetsen
  • Event: Oriëntatie op het beroep - Overige toetsing
  • Visuele communicatie 1 - Overige toetsing

Leeruitkomsten

De volgende competenties worden op niveau 1 ontwikkeld:
2.      Doelgroep & gedrag 3.      Voert een praktijkonderzoek methodisch uit en hanteert daarbij passende onderzoeksmethoden.
3.      Concept & creatie 8.      Creëert relevante content die aansluit bij het concept en bij de doelstellingen van de organisatie.
5.      Overtuiging & draagvlak 10.   Adviseert vanuit de organisatie of als externe adviseur (consultant) over de communicatie van de organisatie, rekening houdend met de communicatiestrategie van de organisatie.
6.      Verbinding & begeleiding 12.   Organiseert interactie en samenwerking, zorgt voor (netwerk) ontmoetingen, vergroot zijn (internationale) netwerk en spreekt dit netwerk aan bij specifieke kennis- of informatiebehoefte.

 

Inhoud

Het werkveld van de communicatieprofessional is breed en divers. Bij wat voor soort organisaties is een communicatieprofessional werkzaam en wat zijn de taken en verantwoordelijkheden?
Het doel van dit blok is dat studenten in groepjes gaan samenwerken om inzicht te krijgen in het toekomstige beroep als communicatieprofessional én dat zij de opgedane inzichten hiervan delen met hun medestudenten en toekomstige studenten van de opleiding Communicatie op een door hun zelf georganiseerd event.  
Voordat het event georganiseerd kan worden, zal de student eerst onderzoek moeten doen, door middel van:
  • Netwerken
  • Bedrijfsbezoeken
  • Interviewen communicatieprofessionals
Daarnaast zal de student bezig gaan met het maken van een draaiboek en een promotieplan voor het te organiseren event.

Bij Visuele Communicatie leert de student de uitkomsten van het onderzoek te visualiseren in een infographic middels het programma Adobe Illustrator.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT