Vak: Flex trede 12 periode CD credits: 5

Vakcode
DAVB22FL12CD
Naam
Flex trede 12 periode CD
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
R. de Haan
Werkvormen
Toetsen

Leeruitkomsten

Creërend vermogen:
De afgestudeerde is in staat om vanuit een eigen artistieke visie betekenis te geven aan artistiek werk.

Ambachtelijk vermogen:
De afgestudeerde past brede instrumentele vaardigheden en kennis vakmatig toe in zijn werk.

Onderzoekend en reflectief vermogen:
De afgestudeerde komt door onderzoek en reflectie tot inzicht en kennis voor zijn functioneren als professional en kan deze inzetten in artistieke en maatschappelijke context.

Vermogen tot groei en ontwikkeling:
De afgestudeerde kan zijn kunstenaarschap en zijn werkwijze blijvend ontwikkelen en verdiepen en levert hierdoor een bijdrage aan de ontwikkeling van het vakgebied en de maatschappij.

Ondernemend en organiserend vermogen:
De afgestudeerde kan zijn ambities effectief vormgeven in een interdisciplinair en (inter)nationaal werkveld van de uitvoerende kunsten.

Communicatief vermogen:
De afgestudeerde is in staat tot effectieve interactie binnen uiteenlopende beroepscontexten.

Vermogen tot samenwerking:
De afgestudeerde draagt vanuit zijn functie constructief bij aan de totstandkoming van een artistiek product of proces.

Inhoud

Flexdomein: de praktijk- en theoriedomeinonderdelen van dit domein hebben als doel de student de mogelijkheid te geven om een persoonlijke leerroute vorm te geven. Binnen dit domein wordt ruimte gecreëerd om zowel modulair (in trede 9/10) te verdiepen als door middel van keuzeonderdelen het curriculum (in trede 11/12) te verbreden. Door flexibel te verdelen zelfstudieuren geeft de student naar eigen behoefte richting aan de competentieontwikkeling op de verschillende domeinen.

Customized Skills
Binnen Customized Skills heeft de student de mogelijkheid zich te verdiepen in één specifiek domein en te verbreden middels keuzemodules. Er zijn twee verschillende verdiepingsrichtingen: Danstechniek (A) en Muziektheater (B). De student moet minimaal een 7,5 voor het betreffende domein hebben behaald om de verdiepingsrichting van dat domein te mogen volgen. Zijn de cijfers voor beide domeinen boven een 7,5, dan mag de student zelf kiezen in welke verdiepingsrichting de student geplaatst wordt. Bij een lager domeincijfer dan een 7,5 wordt de plaatsing bepaald door de Algemene Commissie. Customized Skills wordt in het Customized Skills Extern Danstechniek & Muziektheater Examen (EDEM Skills Examen) geëxamineerd.

Personal Development (PD)
In PD wordt de student begeleid, in samenwerking met andere studenten of individueel, in zijn studieloopbaan, tijdens projecten en uitwisselingsprogramma’s.

Personal Skills (PS) & Individual Skills (IS)
Binnen het onderdeel Personal & Individual Skills heeft de student de mogelijkheid zich in trede 11 en 12 verder individueel te verdiepen en te verbreden in zijn werkveldkeuze. De uren worden individueel ingericht. Binnen het onderdeel IS kan de student zelf een keuze maken uit diverse domeinonderdelen. Binnen het onderdeel PS maakt de student een keuze voor een pakket dat uit meerdere domeinonderdelen bestaat. De pakketten waaruit gekozen kan worden zijn in ieder geval Dans en Muziek Theater.

Skills Examen Begeleiding (EDEM Skills)
Binnen dit domeinonderdeel krijgt de student coaching bij het samenstellen van het individuele Skills Examen.  Dit examen staat beschreven in het Examendossier Hbo Dans

Auditietraining uitsluitend in trede 11
In auditietraining leren studenten auditeren en hoe zij zichzelf kunnen presenteren.

Wissellessen
Wissellessen worden projectmatig ingezet en hebben tot doel waar nodig het curriculum aan te vullen.

Zelfstudieuren
Alle zelfstudieuren betreffen flexibel in te delen uren. De student is zelf verantwoordelijk om deze uren naar behoefte te verdelen tussen de domeinen en domeinonderdelen. Binnen Personal Development reflecteert de student op de inzet van zelfstudieuren.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Lucia Marthas Institute for Performing Arts