Vak: Integratie trede 12 periode AB credits: 10

Vakcode
DAVB22IN12AB
Naam
Integratie trede 12 periode AB
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
R. de Haan
Werkvormen
Toetsen

Leeruitkomsten

Creërend vermogen:
De afgestudeerde is in staat om vanuit een eigen artistieke visie betekenis te geven aan artistiek werk.

Ambachtelijk vermogen:
De afgestudeerde past brede instrumentele vaardigheden en kennis vakmatig toe in zijn werk.

Onderzoekend en reflectief vermogen:
De afgestudeerde komt door onderzoek en reflectie tot inzicht en kennis voor zijn functioneren als professional en kan deze inzetten in artistieke en maatschappelijke context.

Vermogen tot groei en ontwikkeling:
De afgestudeerde kan zijn kunstenaarschap en zijn werkwijze blijvend ontwikkelen en verdiepen en levert hierdoor een bijdrage aan de ontwikkeling van het vakgebied en de maatschappij.

Ondernemend en organiserend vermogen:
De afgestudeerde kan zijn ambities effectief vormgeven in een interdisciplinair en (inter)nationaal werkveld van de uitvoerende kunsten.

Communicatief vermogen:
De afgestudeerde is in staat tot effectieve interactie binnen uiteenlopende beroepscontexten.

Vermogen tot samenwerking:
De afgestudeerde draagt vanuit zijn functie constructief bij aan de totstandkoming van een artistiek product of proces.

Inhoud

Praktijkdomein: in dit domein maken de studenten kennis met hun toekomstige werkveld. Studenten doen praktijkervaring op door middel van podiumpraktijkstages en domeinoverstijgende projecten op een niveau dat past bij de studiefase waarin de student zich bevindt. In trede 9 wordt dit domein gecombineerd met domeinonderdelen Praktijk uit de opleiding Hbo- Bachelor Docent Dans en maakt de student kennis met de praktijk van het lesgeven.

Creatieve & Educatieve Praktijk  (CEP) uitsluitend in trede 9
Hierbij worden creatie, educatie en leidinggeven samengebracht in een onderwijssituatie.

Creatieve Ontwikkeling
Creatieve ontwikkeling heeft als doel de student te leren creatieve producten te ontwikkelen, waaronder het ontwerpen van choreografieën, het schrijven van teksten en het produceren van andere verschillende Performing Arts producten. Dit is een domeinoverstijgend onderdeel

MEDI Praktijk uitsluitend in trede 9
MEDI Praktijk biedt mogelijkheden de verworven theoretische aspecten van het onderwijsproces in praktijk te brengen binnen het reguliere basis- en voortgezet onderwijs (inclusief CKV).

Theater Praktijkstages
Theater Praktijkstages bieden mogelijkheden om als uitvoerend kunstenaar, deels zelfstandig, deels onder supervisie, podium- en werkveldervaring op te doen.

Project ArtCore
Binnen het Project ArtCore maken de studenten aan de hand van een thema samen met hun coach een presentatie c.q. Performing Arts-project om ervaring op te doen in ondernemen en creëren.

Project “I”
Het Project “I” vindt vroeg in trede 9 plaats en heeft een oriënterende en samenwerkende doelstelling.

Project Integratie/IWP
Bij het Project Integratie wordt onder leiding van diverse choreografen en regisseurs een theaterproduct uitgevoerd, waarbij verschillende domeinen geïntegreerd zijn tot een samenhangend geheel. Hierbij ligt het accent op verbindingen leggen tussen Onderwijs, Onderzoek en Werkveld (IWP).

Project DIZO (Dans, Inspiratie, Zang & Ondernemerschap)
 Het Project DIZO is een eindexamenonderdeel. Het omvat een dans-, zang- en acteerprogramma dat volledig door de examenkandidaten wordt geproduceerd.

Repertoire
Bij domeinonderdeel Repertoire, wordt het Repertoire van LMIPA of uit het Performing Arts werkveld ingestudeerd en gerepeteerd.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Lucia Marthas Institute for Performing Arts