Vak: Muziektheater trede 9 periode CD credits: 5

Vakcode
DAVP20MT9CD
Naam
Muziektheater trede 9 periode CD
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
R. de Haan
Werkvormen
Toetsen

Leeruitkomsten

Creërend vermogen:
De student is in staat om op aanwijzing van derden betekenis te geven aan artistiek werk.

Ambachtelijk vermogen:
De student past instrumentele basisvaardigheden en basiskennis op aanwijzing van derden toe binnen de opeidingscontext.

Onderzoekend en reflectief vermogen:
De student komt door onderzoek en reflectie tot inzicht en kennis voor zijn functioneren en kan aan de hand van de door docent aangedragen kaders een mening vormen over materiaal uit het vakgebied.

Vermogen tot groei en ontwikkeling:
De student leert omgaan met feedback en kan onder begeleiding van een docent hierop actie ondernemen.

Ondernemend en organiserend vermogen:
De student kan onder begeleiding van derden de aangedragen opdrachten met vastgestelde kaders uitvoeren binnen de opleidingscontext.

Communicatief vermogen:
De student absorbeert informatie, ideeën en oplossingen van docenten en kan dit met medestudenten gebruiken binnen de opleidingscontext. 

Vermogen tot samenwerking:
De student werkt onder begeleiding samen met medestudenten aan de totstandkoming van een artistiek product of proces binnen de opleidingscontext.

Inhoud

Muziektheater domein: in dit domein staat de beheersing van de muziektheatertechnische onderdelen centraal. Het domein Muziektheater is verdeeld in een kern- en een basisdeel, waarbij de technische beheersing wordt verworven in het basisdeel en in het kerndeel een brug wordt geslagen tussen de techniek, de verschillende vormen van muziektheater en het werkveld.

Acteren
Acteren dient als basis voor  het domeinonderdeel Musical Theatre, maar is in de vorm van musical Acteren ook een zelfstandig domeinonderdeel.

Ensemble Zang
Ensemble Zang dient als basis voor het domeinonderdeel Musical Theatre, maar is ook een zelfstandig domeinonderdeel. Het kerndoel is meerstemmigheid. Dit domeinonderdeel is gekoppeld aan het domeinonderdeel Musical Geschiedenis en zal waar mogelijk de musicalgeschiedenis in de praktijk brengen.

Musical Theatre
Bij Musical Theatre komen de onderdelen dans, zang en spel samen. In Musical Theatre vormen de bestaande musicals, en dan in het bijzonder de dans- en ensemblezangstukken, het les- en leermateriaal.

Performing Knowledge
Binnen dit domeinonderdeel worden onder andere de theorie en de geschiedenis van het muziektheater in de praktijk gebracht. Dit project heeft een binnen schools karakter.

Stemcoaching
Stemcoaching fungeert als ondersteuning voor Acteren, Ensemble Zang, Musical Theatre en Zangtechniek.

Solfège
Solfège omvat het op het gehoor leren onderscheiden en het kunnen lezen van tonen en intervallen en wordt in verschillende modules gegeven, waarbij studenten eerst in trede 9 module één moeten hebben behaald om door te kunnen stromen naar module twee enz. In totaal zijn er vier modules die behaald moeten worden.

Tapdans
Tapdans dient als basis voor de Muziektheatertechniek en Danstechniek, maar is ook een zelfstandige techniek. Tapdans in een dansvorm waarbij men met de voeten ritmische klanken produceert.

Zanginterpretatie
Zanginterpretatie is een apart onderdeel van Zangtechniek , waarbij tekstinterpretatie centraal staat.

Zangtechniek
Zangtechniek dient als basis voor alle domeinonderdelen waarin zang voorkomt, maar is ook een zelfstandige techniek.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Lucia Marthas Institute for Performing Arts