Vak: Muziektheater trede 12 periode CD credits: 5

Vakcode
DDVB20MT12CD
Naam
Muziektheater trede 12 periode CD
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
R. de Haan
Werkvormen
Toetsen

Leeruitkomsten

Artistiek vermogen:
De kunstvakdocent heeft een coherente artistieke visie van waaruit hij artistieke processen en producten realiseert. Hiermee inspireert en begeleidt hij lerenden in hun persoonlijke artistieke ontwikkeling.

Pedagogisch-didactisch vermogen:
De kunstvakdocent beschikt over een breed spectrum aan pedagogische en didactische kennis en vaardigheden. Daarmee brengt hij voor individuele en groepen lerenden veilige en krachtige leeromgevingen tot stand.

Interpersoonlijk vermogen:
De kunstvakdocent beschikt over een breed spectrum aan communicatieve kennis en vaardigheden. Daarmee brengt hij, vanuit zijn ambassadeurschap voor de kunsten, effectieve interacties en samenwerkingsvormen tot stand in verschillende beroepscontexten.

Omgevingsgericht vermogen:
De kunstvakdocent signaleert en onderzoekt relevante ontwikkelingen in de (culturele) diversiteit van de globaliserende samenleving. Hij benut kansen en mogelijkheden om op een zakelijke en georganiseerde wijze de verbinding te leggen met zijn beroepspraktijk.

Kritisch reflectief en onderzoekend vermogen:
De kunstvakdocent komt door reflectie en onderzoek tot inzicht en kennis voor zijn functioneren als professional. Hij zet zijn onderzoeksvaardigheden in om lerenden te stimuleren bij de ontwikkeling van een onderzoekende houding en te begeleiden bij het doen van eenvoudig onderzoek.

Inhoud

Muziektheater domein: in dit domein staat de beheersing van de muziektheatertechnische onderdelen centraal. Het domein Muziektheater is verdeeld in een kern- en een basisdeel, waarbij de technische beheersing wordt verworven in het basisdeel en in het kerndeel een brug wordt geslagen tussen de techniek, de verschillende vormen van muziektheater en het werkveld.

Acteren
Acteren dient als basis voor het domeinonderdeel Musical Theater, maar is in de vorm van musical Acteren ook een zelfstandig domeinonderdeel. Binnen dit domeinonderdeel leren studenten docentvaardigheden met betrekking tot acteren.

Ensemble Zang
Ensemble Zang dient als basis voor het domeinonderdeel Musical Theater, maar is ook een zelfstandig domeinonderdeel. Het kerndoel is meerstemmigheid.

Musical Theatre
Bij Musical Theatre komen de onderdelen dans, zang en spel samen. In Musical Theatre vormen de bestaande musicals, en dan in het bijzonder de dans- en ensemblezangstukken, het les- en leermateriaal.

Performing Knowledge
Binnen dit domeinonderdeel worden onder andere de theorie en de geschiedenis van het muziektheater in de praktijk gebracht. Dit project heeft een binnen schools karakter.

Solfège
Solfège omvat het op het gehoor leren onderscheiden en het kunnen lezen van tonen en intervallen en wordt in verschillende modules gegeven, waarbij studenten eerst in trede 9 module één moeten hebben behaald om door te kunnen stromen naar module twee enz. In totaal zijn er vier modules die behaald moeten worden.

Stemcoaching
Stemcoaching fungeert als ondersteuning voor Acteren, Ensemble Zang, Musical Theater en Zangtechniek uit het Muziektheater Domein.

Tapdans
Tapdans dient als basis voor de Muziektheatertechniek en Danstechniek, maar is ook een zelfstandige techniek. Tapdans in een dansvorm waarbij men met de voeten ritmische klanken produceer.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Lucia Marthas Institute for Performing Arts