Vak: Theorie trede 10 periode CD credits: 10

Vakcode
DDVB20TH10CD
Naam
Theorie trede 10 periode CD
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
R. de Haan
Werkvormen
Toetsen

Leeruitkomsten

Artistiek vermogen:
De student kan zelfstandig artistieke processen en producten realiseren in de opleidingscontext en onder begeleiding van derden lerenden begeleiden bij in hun persoonlijke artistieke ontwikkeling.

Pedagogisch-didactisch vermogen:
De student beschikt over pedagogische en didactische kennis en vaardigheden en kan dit onder begeleiding van de docent inzetten t.b.v. Een veilige en krachtige leeromgeving binnen de opleidingscontext.

Interpersoonlijk vermogen:
De student verwoordt en legitimeert informatie, ideeën en oplossingen van docenten en derden uit het vakgebied en kan deze inzetten t.b.v. Effectieve interacties en samenwerkingsvormen met medestudenten binnen de opleidingscontext. 

Omgevingsgericht vermogen:
De student signaleert en onderzoekt onder begeleiding van derden relevante ontwikkelingen in de kunsteducatie en benut kansen en mogelijkheden binnen de opleidingscontext.

Kritisch reflectief en onderzoekend vermogen:
De student komt door onderzoek en reflectie tot inzicht en kennis voor zijn functioneren, stelt eigen en andermans werk volgens de aangedragen kaders ter discussie en kan onder begeleiding onderzoeksresultaten omzetten in handelen.

Inhoud

Theoriedomein: in dit domein oriënteert de student zich op de onderwijspraktijk en maakt hij kennis met de onderwijskundige, didactische en methodische aspecten van het danskunstonderwijs. Daarnaast wordt in dit domein de theoretische achtergrond van de (podium)kunst verworven. In trede 9 wordt dit domein gecombineerd met het Theoriedomein van de opleiding Hbo-Bachelor Dans.

Creatieve Educatieve Praktijk (CEP) Theorie
Creatieve Educatieve Praktijk richt zich op het vak dans in het funderend onderwijs. Studenten doen onderzoek naar de positie van dans in onderwijs, ze ontwerpen lesmaterialen en ontwikkelen diverse interdisciplinaire en vakoverstijgende dansprojecten.

Dansanalyse
Dit domeindonderdeel omvat de theorie en de ontleding van de ballet-, jazz- en PTMD-techniek.

Dans-, Kunst & Cultuur-, en Muziekgeschiedenis
Plaatst de theorie van dans-,-kunst & cultuur en muziek in (historisch) perspectief en legt hiermee de basis voor kennis over de ontwikkelingen in het hedendaagse

Kunsteducatie
Het ontwerpen en ontwikkelen van lesplannen kunsteducatie in de ruimste zin des woords, assimilatie van kennis betreffende kunst kijken, kunst voelen en kunst doceren.

Management Organisatie & Ondernemerschap (MOO)
MOO heeft als doel de theoretische kennis en vaardigheden aan te leren over het ondernemen en  managen van projecten.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Lucia Marthas Institute for Performing Arts