Vak: Flex trede 12 periode AB credits: 5

Vakcode
DDVB22FL12AB
Naam
Flex trede 12 periode AB
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
R. de Haan
Werkvormen
Toetsen

Leeruitkomsten

Artistiek vermogen:
De kunstvakdocent heeft een coherente artistieke visie van waaruit hij artistieke processen en producten realiseert. Hiermee inspireert en begeleidt hij lerenden in hun persoonlijke artistieke ontwikkeling.

Pedagogisch-didactisch vermogen:
De kunstvakdocent beschikt over een breed spectrum aan pedagogische en didactische kennis en vaardigheden. Daarmee brengt hij voor individuele en groepen lerenden veilige en krachtige leeromgevingen tot stand.

Interpersoonlijk vermogen:
De kunstvakdocent beschikt over een breed spectrum aan communicatieve kennis en vaardigheden. Daarmee brengt hij, vanuit zijn ambassadeurschap voor de kunsten, effectieve interacties en samenwerkingsvormen tot stand in verschillende beroepscontexten.

Omgevingsgericht vermogen:
De kunstvakdocent signaleert en onderzoekt relevante ontwikkelingen in de (culturele) diversiteit van de globaliserende samenleving. Hij benut kansen en mogelijkheden om op een zakelijke en georganiseerde wijze de verbinding te leggen met zijn beroepspraktijk.

Kritisch reflectief en onderzoekend vermogen:
De kunstvakdocent komt door reflectie en onderzoek tot inzicht en kennis voor zijn functioneren als professional. Hij zet zijn onderzoeksvaardigheden in om lerenden te stimuleren bij de ontwikkeling van een onderzoekende houding en te begeleiden bij het doen van eenvoudig onderzoek.

Inhoud

Flexdomein: de praktijk- en theoriedomeinonderdelen van dit domein hebben als doel de student de mogelijkheid te geven om een persoonlijke leerroute vorm te geven. Binnen dit domein wordt ruimte gecreëerd om zowel modulair (in trede 9/10) te verdiepen als door middel van keuzeonderdelen het curriculum (in trede 11/12) te verbreden. Door flexibel te verdelen zelfstudieuren geeft de student naar eigen behoefte richting aan de competentieontwikkeling op de verschillende domeinen.

Individual Skills
Binnen het onderdeel Individual Skills heeft de student de mogelijkheid zich in trede 11 en 12 verder individueel te verdiepen en te verbreden in zijn werkveldkeuze middels keuze voor een domeinonderdeel. De uren worden individueel ingericht.

Personal Development (PD)
In PD wordt de student begeleid, in samenwerking met andere studenten of individueel, in hun studieloopbaan, projecten en uitwisselingsprogramma’s.

Personal Skills
Binnen het onderdeel Personal Skills heeft de student de mogelijkheid zich in trede 11 en 12 verder individueel te verdiepen en te verbreden in zijn werkveldkeuze. Dit domeinonderdeel is gekoppeld aan Medi Skills. De student maakt een keuze voor een Medi Skills pakket en leert binnen Personal skills de methodiek en vaardigheden om het lesgeven in de gekozen discipline verder te ontwikkelen.

Wissellessen
Wissellessen worden projectmatig ingezet en hebben tot doel waar nodig het curriculum aan te vullen.

Zelfstudieuren
Alle zelfstudieuren betreffen flexibel in te delen uren. De student is zelf verantwoordelijk om deze uren naar behoefte te verdelen tussen de domeinen en domeinonderdelen. Binnen Personal Development reflecteert de student op de inzet van zelfstudieuren.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Lucia Marthas Institute for Performing Arts