Vak: Danstechniek trede 9 periode CD credits: 10

Vakcode
DDVP20DA9CD
Naam
Danstechniek trede 9 periode CD
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
R. de Haan
Werkvormen
Toetsen

Leeruitkomsten

Artistiek vermogen:
De student kan onder begeleiding van derden artistieke processen en producten realiseren.

Pedagogisch-didactisch vermogen:
De student beschikt over een basis aan pedagogische en didactische kennis en vaardigheden. 

Interpersoonlijk vermogen:
De student absorbeert informatie, ideeën en oplossingen van docenten en derden uit het vakgebied en kan deze inzetten t.b.v. Samenwerkingsvormen met medestudenten binnen de opleidingscontext.

Omgevingsgericht vermogen:
De student signaleert binnen de gestelde kaders relevante ontwikkelingen in de kunsteducatie en kan onder begeleiding van derden ambities omzetten in concrete acties binnen de opleidingscontext.

Kritisch reflectief en onderzoekend vermogen:
De student komt door onderzoek en reflectie tot inzicht en kennis voor zijn functioneren en kan aan de hand van de door docent aangedragen kaders een mening vormen over materiaal uit het vakgebied.
 

Inhoud

Dansdomein: in dit domein staat de beheersing van de danstechnische domeinonderdelen centraal. Het domein Danstechniek is verdeeld in een kern- en een basisdeel, waarbij de technische beheersing wordt verworven in het basisdeel en in het kerndeel een brug wordt geslagen tussen de techniek, de verschillende dansstijlen en het werkveld.

Ballet
Ballet is de basis waarop alle andere danstechnieken voortbouwen.

Horton Techniek
Amerikaanse danstechniek met de focus op versterking van het lichaam. Deze techniek dient als basis voor de jazzdans techniek, maar fungeert ook als zelfstandige danstechniek.

Jazz Dans
Jazz Dans dient als basis voor de PopTheaterMusicalDans-techniek, maar is ook een zelfstandige danstechniek.

Moderne Dans
Modern Danstechniek dient als basis voor PopTheatreMusicalDans-techniek, maar is ook een zelfstandige danstechniek.

PopTheaterMusicalDans (PTMD)
In dit domeinonderdeel komen de verschillende dansstijlen bij elkaar en wordt een brug geslagen tussen de verschillende technieken.

Theatre Latin Standard Dance
Theatre Latin Standard Dance  is een onderdeel van het ballroomdansen en een verzamelnaam voor verschillende dansen die zijn ontstaan uit traditionele niet-academische dansvormen. Deze dansvormen zijn vanaf het begin van de 20 eeuw gestandaardiseerd tot zelfstandige danstechnieken.

Hiphop Dans Trends
Hiphop Dans Trends is een apart domeinonderdeel en een zelfstandige danstechniek gebaseerd op niet-academische dansvormen. Dit domeinonderdeel is voortdurend aan vernieuwingen, trends en verandering onderhevig.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Lucia Marthas Institute for Performing Arts