Vak: Praktijk trede 9 periode CD credits: 10

Vakcode
DDVP22IN9CD
Naam
Praktijk trede 9 periode CD
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
R. de Haan
Werkvormen
Toetsen

Leeruitkomsten

Artistiek vermogen:
De student kan onder begeleiding van derden artistieke processen en producten realiseren.

Pedagogisch-didactisch vermogen:
De student beschikt over een basis aan pedagogische en didactische kennis en vaardigheden. 

Interpersoonlijk vermogen:
De student absorbeert informatie, ideeën en oplossingen van docenten en derden uit het vakgebied en kan deze inzetten t.b.v. Samenwerkingsvormen met medestudenten binnen de opleidingscontext.

Omgevingsgericht vermogen:
De student signaleert binnen de gestelde kaders relevante ontwikkelingen in de kunsteducatie en kan onder begeleiding van derden ambities omzetten in concrete acties binnen de opleidingscontext.

Kritisch reflectief en onderzoekend vermogen:
De student komt door onderzoek en reflectie tot inzicht en kennis voor zijn functioneren en kan aan de hand van de door docent aangedragen kaders een mening vormen over materiaal uit het vakgebied.

Inhoud

Praktijkdomein: in dit domein woont de student lessen bij en leert hij zelfstandig lesgeven. Op deze manier wordt zijn bewustwording vergroot van zowel de praktijk van het lesgeven, als van de opbouw van een les. Ook maken de studenten in dit domein kennis met hun toekomstige werkveld. Studenten doen praktijkervaring op door middel van praktijkstages op een niveau dat past bij de studiefase waarin de student zich bevindt. In trede 9 wordt dit domein gecombineerd met het Praktijkdomein van de opleiding Hbo-Bachelor Dans.

CEP Praktijk
CEP biedt de mogelijkheid kunst educatief lesmateriaal in de praktijk te brengen binnen het reguliere en basis- en voortgezet onderwijs.

MEDI & MEDI Skills Praktijk
MEDI & MEDI Skills Praktijk biedt mogelijkheden verworven theoretische aspecten van het onderwijsproces in praktijk te brengen binnen de buitenschoolse kunsteducatie.

Creatieve ontwikkeling
Creatieve ontwikkeling heeft als doel de student te leren creatieve producten te ontwikkelen, waaronder het ontwerpen van choreografieën, het schrijven van teksten en het produceren van andere verschillende Performing Arts producten. Dit is een domeinoverstijgend onderdeel

CEL
CEL staat voor creërend educatief en leiderschap. Binnen het CEL Project maken studenten in samenwerking een leerlingenvoorstelling waarbij ze om beurten leiding geven aan het team.

EXCEP
Project EXCEP is een examenonderdeel, waarin de competenties geëxamineerd worden die theorie naar de praktijk brengen, alsmede de artistieke en creatieve componenten van de opleiding: “creatief en educatief ontwerpen”, “probleemoplossende vaardigheden” en “leiding geven en nemen” zijn de belangrijke competenties binnen dit project. De kandidaten staan zowel in de rol van ontwerper, uitvoerder als docent.

Theater Praktijkstages
Theater Praktijkstages bieden mogelijkheden om als uitvoerend kunstenaar, -deels zelfstandig, deels onder supervisie - podium- en werkveldervaring op te doen.

Project CREACORE
Dit is een Performing Arts-project waarin de studenten aan de hand van een thema, samen met hun coach, een presentatie c.q. Performing Arts project maken binnen een onderwijssituatie en ervaring krijgen in ondernemen en creëren.

Project “I”
Het Project “I” vindt vroeg in trede 9 plaats en heeft een oriënterende en samenwerkende doelstelling.

Project Integratie/IWP
Bij het Project Integratie wordt onder leiding van diverse choreografen en regisseurs een theaterproduct uitgevoerd, waarbij verschillende domeinen geïntegreerd zijn tot een samenhangend geheel. Hierbij ligt het accent op verbindingen leggen tussen Onderwijs, Onderzoek en Werkveld. (IWP)

Repertoire
Bij domeinonderdeel Repertoire, wordt het Repertoire van LMIPA of uit het Performing Arts werkveld ingestudeerd en gerepeteerd.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Lucia Marthas Institute for Performing Arts