Vak: Afstudeeropdracht credits: 30

Vakcode
ENDH3AFT
Naam
Afstudeeropdracht
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
30
Taal
Nederlands
Coördinator
J. Nieman
Werkvormen
  • Afstudeeropdracht
Toetsen
  • Afstudeeropdracht - Overige toetsing

Leeruitkomsten


Het laatste studieonderdeel van de studie is de afstudeeropdracht. Het doel van de opdracht is het zelfstandig en geïntegreerd toepassen van de verworven kennis, samenwerking, oefening in beoordeling van het eigen werk, rapportage en presentatie.
 
Voor Werktuigbouwkunde- en Elektrotechniekstudenten komt het er in grote lijnen op neer dat de student na afloop van het afstuderen het volgende kan:
  1. Planmatig, projectmatig en resultaatgericht werken.
  2. Een klantwens vertalen in/naar een programma van eisen voor een product, systeem of dienst.
  3. Functioneren in een (internationaal) team.
  4. Sociale en communicatieve vaardigheden effectief inzetten bij het uitvoeren van de opdracht.
  5. Een technisch probleem oplossen.
  6. Kennis gericht toepassen op een technisch vraagstuk.

De Technische Bedrijfskundestudent levert, op basis van een door hem/haarzelf ontworpen adviesproject, een bijdrage aan de efficiency en effectiviteit van bedrijfsprocessen binnen een technische context. Het technische bedrijfskundige advies is optimaal afgestemd op de betrokkenen en de student heeft daarbij draagvlak gecreëerd voor zijn adviezen in de organisatie.

Inhoud

Het afstuderen is de afsluiting van uw studie aan de Hanzehogeschool. In deze fase toont u aan dat u op het niveau van een hbo-bachelor uw competenties zelfstandig kunt toepassen in een opdracht uit de praktijk. 

Tijdens de afstudeerfase gaat u zelfstandig en op gestructureerde wijze een grotere, aan de praktijk ontleende, opdracht op hbo-niveau uitvoeren. De afstudeeropdracht verkrijgt u vanuit een bedrijf of vanuit een instelling. U geeft uw werk in een eigen verslag weer, waarna u het moet presenteren en verdedigen.
 
 
 

School(s)

  • Instituut voor Engineering