Vak: Professionalisering 4 credits: 10

Vakcode
ETVB22THEMA29B
Naam
Professionalisering 4
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
A. van der Schaaf
Werkvormen
  • Opdracht
  • Practicum / Training
  • Simulatie
Toetsen
  • Portfolio assessment - Portfolio assessment
  • Vaardigheidstoets - Vaardigheidstoets

Leeruitkomsten

De student:
  1. Maakt deel uit van een zelfstandige praktijk en werkt samen met medestudenten aan de planning, organisatie en uitvoering van een professionele praktijkvoering.
  2. Inventariseert en analyseert methodisch in dialoog met de cliënt en zijn systeem de ervaren handelingsproblematiek
  3. Behandelt, begeleidt en adviseert de cliënt op methodische wijze en evalueert met de cliënt systematisch de (eigen) ergotherapeutische dienstverlening, waarbij interventies onderbouwt worden met wetenschappelijke bronnen.
  4. Toont in zijn contact met de ander (bijvoorbeeld patiënten, cliënten, collega’s in de eigen beroepspraktijk en binnen een multidisciplinair team) professioneel gedrag waaruit blijkt dat hij rekening houdt met c.q. inspeelt op de achtergrond van de cliënt en/of doelgroep.
  5. Hanteert een professionele, constructief-kritische houding ten opzichte van zichzelf als professional en andere professionals.
  6. Reflecteert op zijn persoonlijk handelen en gedrag en stelt indien nodig bij.
  7. Bespreekt naar aanleiding van ervaringen met cliënten en/of op basis van maatschappelijke en ergotherapeutische ontwikkelingen, alternatieve werkwijzen met collega’s, voert deze uit en evalueert ze
  8. Verantwoordt op welke wijze de eigen praktijk aan kwaliteitszorg doet en evalueert de ergotherapeutische dienstverlening in de praktijk.
  9. Ontwikkelt en voert ondersteuningsprogramma’s gericht op groepen uit, stemt hierbij het ergotherapeutisch handelen af op de mogelijkheden van de organisatie en de populatie en evalueert deze.
  10. Werkt in een interprofessionele simulatie setting, bijvoorbeeld Interprofessional Skills Day (ISD) en SAGZ-event.
  11. Organiseert en voert het actieplan ‘De eigen professionele ontwikkeling’ uit, evalueert deze en stelt indien nodig bij.
  12. Schrijft een onderwijsplan voor het te volgen onderwijs in jaar drie en vier en geeft inzage in studievoortgang.

Inhoud

In navolging van de leerwerkplaats in periode 1 en 2 zal in periode 3 de leerwerkplaats worden aangevuld met Serious Gaming. In deze (toets)vorm zal de student in een afgebakende periode de praktijk runnen met alle facetten die daar bij horen. De leerwerkplaats is de leeromgeving waar alle facetten al aan bod zijn gekomen en wordt formatief getoetst.
De vaardigheidstoets Serious Gaming is een summatieve toets en is voorwaardelijk voor de 1 lange stage.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies