Vak: Fysiotherapeutisch zorg Hart en Long theorie credits: 6

Vakcode
FYVB16HLGT
Naam
Fysiotherapeutisch zorg Hart en Long theorie
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
6
Taal
Nederlands
Coördinator
H.A. Kranenburg
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Individueel
  • Practicum / Training
  • Werkcollege
  • Zelfstudie
Toetsen
  • Basis reanimatie en AED cursus - Vaardigheidstoets
  • FT-zorg Hart/Long Th - Computer, organisatie ToetsCentrum

Leeruitkomsten

2CD-FH. 36. De student kan zelfstandig, uitgaande van beschreven casuïstiek, een fysiotherapeutisch onderzoeksplan opstellen ten behoeve van een cliënt met enkelvoudige problemen van de bloedvaten.
2CD-FH. 38. De student kan zelfstandig, uitgaande van beschreven casuïstiek, een fysiotherapeutisch onderzoeksplan opstellen ten behoeve van een cliënt met samengestelde problematiek van hart en bloedvaten.
2CD-FH. 39. De student kan zelfstandig, uitgaande van beschreven casuïstiek, een fysiotherapeutisch onderzoeksplan opstellen ten behoeve van een cliënt met samengestelde problematiek van de longen.
2CD-FH. 178. De student kan zelfstandig, uitgaande van beschreven casuïstiek, een fysiotherapeutisch behandelplan opstellen ten behoeve van een cliënt met enkelvoudige problemen van de bloedvaten.
2CD-FH. 180. De student kan zelfstandig, uitgaande van beschreven casuïstiek, een fysiotherapeutisch behandelplan opstellen ten behoeve van een cliënt met samengestelde problematiek van hart en bloedvaten.
2CD-FH. 181. De student kan zelfstandig, uitgaande van beschreven casuïstiek, een fysiotherapeutisch behandelplan opstellen ten behoeve van een cliënt met samengestelde problematiek van de longen.
3CD-C. 31. De student kan in het kader van geïndiceerde en/of zorggerelateerde preventie zelfstandig, in voor de cliënten begrijpelijke taal en conform de regels van professionele communicatie, cliënten en hun naasten en/of andere betrokkenen mondeling informeren over gezondheid bevorderend gedrag en de eigen verantwoordelijkheid van de cliënten daarin.

Inhoud

Deze cursus betreft de benodigde theoretische kennis die een student nodig heeft om patiënten met cardiovasculaire-, pulmonale en endocriene problemen te kunnen onderzoeken en behandelen.
Deze kennis is zowel medisch-biologisch, fysiotherapeutisch als gedragswetenschappelijk van aard en de student zal moeten laten zien met deze kennis klinisch te kunnen redeneren.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies