Vak: Keep on Moving preventieplan credits: 2

Vakcode
FYVP16KOMV
Naam
Keep on Moving preventieplan
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
2
Taal
Nederlands
Coördinator
H.A. Kranenburg
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Probleem gestuurd onderwijs
  • Werkcollege
  • Zelfstudie
Toetsen
  • Keep on Moving prev - Professioneel product

Leeruitkomsten

1CD-FH. 302. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, in samenwerking met een medestudent een zogenoemd “geïndiceerd preventieplan” opstellen ten behoeve van een cliënt met een gedefinieerd verhoogd risico op ziekte.
1CD-C. 41. De student kan in het kader van preventie in samenwerking met een medestudent, in voor de cliënten begrijpelijke taal en conform de regels van professionele communicatie, schriftelijk voorlichting geven aan medestudenten.
1OD-Sam 4. De student is bereid en in staat om in het kader van het leren van concepten en vaardigheden zowel binnen als buiten de onderwijsinstelling met medestudenten samen te werken, ongeacht de diversiteit, etnische en culturele en levensbeschouwelijke achtergronden en ideologische overtuigingen van de medestudent.
1OD-Sam 5. De student is bereid en in staat om medestudenten binnen de onderwijsinstelling te steunen bij het vinden van oplossingen voor studiegerelateerde problemen en vraagstukken, ongeacht de diversiteit, etnische en culturele en levensbeschouwelijke achtergronden en ideologische overtuigingen van de medestudent.
1OD-Sam 6. De student is bereid en in staat om binnen de onderwijsinstelling een positieve bijdrage te leveren aan de samenwerking binnen een groep, zodat het groepsproces effectief en efficiënt verloopt.
1OD-Sam 10. De student is in staat om binnen de community of learners zijn medestudent als autonoom en zelfstandig individu en gelijkwaardig gesprekspartner te erkennen.
INT 2CD-FH . In een onderwijssituatie kan de student verwoorden hoe iemand, uitgaand van de culturele achtergrond, betekenis geeft aan en verklaringen geeft voor het eigen gezondheidsprobleem.
INT 2CD-C. De student kan in een onderwijssituatie, aan de hand van het TOPOI model, zijn communicatie met mensen van een andere cultuur analyseren

Inhoud

Preventie speelt in de hedendaagse maatschappij in toenemende mate een rol van betekenis. Dit geldt voor de preventie in het kader van activiteiten in het dagelijks leven (ADL), werk en sport. Deze module betreft specifiek het schrijven van een preventieplan c.q.een eenvoudig preventieprogramma. Dit doe je samen met een groep 1e jaars medestudenten. Het groepsresultaat wordt beoordeeld, dat resulteert in een groepscijfer. De samenwerking wordt middels peerassessment beoordeeld en is de factor die bepalend is voor het uiteindelijke individuele cijfer.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies