Vak: Move to make a difference credits: 5

Vakcode
HLVH22MMD
Naam
Move to make a difference
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
J.L.J. Selker
Werkvormen
  • Individueel
  • Opdracht
  • Werkcollege
Toetsen
  • Move to make a difference - Performance assessment

Leeruitkomsten

 Competentieniveau: hoofdfase    
De keuzemodule sluit met name aan bij de leeruitkomsten:  
Bekwaam in Samenwerken met collega's en omgeving:  
De sportleraar neemt samen met collega’s verantwoordelijkheid voor het leerklimaat binnen de vaksectie. Hij draagt bij aan positieve en productieve werkverhoudingen in de vaksectie. 
Professionele identiteit:  
De sportleraar geeft op een systematische wijze sturing aan zijn eigen professionele identiteit op basis van reflectie en kennis en ervaringen van anderen en draagt op deze wijze bij aan de ontwikkeling van zichzelf en de directe, professionele omgeving. 
 
 
 

Inhoud

Met deze opdracht wordt de student uitgenodigd ondernemend te zijn als professional en zodoende een onderscheidende bijdrage te leveren aan de omgeving. Dat mag binnen het onderwijs maar zeker ook daarbuiten. De invulling kan mono- of multidisciplinair zijn.   
De student krijgt professionele ruimte om invulling te geven aan deze opdracht. Hij mag zelfstandig op verkenning naar kansen in de directe omgeving, in het buitenland of bijvoorbeeld bij een lectoraat of IWP. Deze werkwijze past bij het motto van de Hanzehogeschool ‘Share your talent, move the world’.  
 
Bij de start van de module wordt de opdracht geïntroduceerd en wordt de student uitgenodigd om te verkennen welke aansprekende kansen er zijn. Ter oriëntatie en inspiratie worden tijdens werkcolleges voorbeelden en ondersteunende tools geboden.   
De student maakt een plan waarin hij beschrijft wat de onderneming is die plaats gaat vinden, hoe dit gerealiseerd gaat worden en wat er mee bereikt wordt. Bovendien wordt aangegeven wanneer de onderneming geslaagd is en welke leeruitkomsten (uit de hoofdfase) van toepassing zijn.  
Het plan wordt besproken met medestudenten, docenten en waar nodig een opdrachtgever. Hierop volgt een go/no go moment.  
De omgeving (bijvoorbeeld de betrokken stakeholders zoals beschreven in het plan) blijft gedurende de onderneming actief betrokken.   
Voor de afrondende presentatie kiest de student een passende vorm: hij denkt na over de wijze waarop wordt gecommuniceerd wat heeft plaatsgevonden, wat ervan is geleerd en hoeveel tijd eraan besteed is. Tenslotte wordt zichtbaar gemaakt hoe de onderneming verrijkend is geweest voor de omgeving en voor de student zelf.  
 
Er wordt gewerkt met actuele literatuur in de vorm van artikelen; deze worden gepubliceerd op Blackboard.  
Praktische verwerkingsopdrachten voor deze module moet de student in zijn zelf gekozen setting en/of met medestudenten uitvoeren.   
Locatie: de begeleiding van deze module zal plaatsvinden op de campus van de Hanzehogeschool of op een van de dislocaties.  
 
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Sportstudies