Vak: Sportmonitoring en performance credits: 5

Vakcode
HLVP22SMP
Naam
Sportmonitoring en performance
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
W. de Groot
Werkvormen
  • Gastcollege
  • Hoorcollege
  • Opdracht
  • Practicum / Training
  • Werkcollege
Toetsen
  • Sportmonitoring en performance - Performance assessment

Leeruitkomsten

De keuzemodule zal binnen de ALO met name aansluiten bij de leeruitkomsten: 
 

  • VAKINHOUDELIJKE BEKWAAMHEID: De sportleraar plant, realiseert, verantwoordt en evalueert onder begeleiding en vanuit een gegeven kader, een ontwikkelingsgerichte leeromgeving in bewegingssituaties. Dit doet hij op basis van een aangereikt kader dat gaat over de visie op het vak en over inzichten en ontwikkelingen op het gebied van bewegen en sport. 
  • VAKDIDACTISCHE BEKWAAMHEID: De sportleraar realiseert onder begeleiding beweegprogramma’s passend bij het leerplan van de vaksectie en het onderwijskundig beleid van de school. 
  • BEKWAAM IN VAKMATIGE ONTWIKKELING o.b.v. ONDERZOEKEND VERMOGEN: De sportleraar voert onderzoek uit in zijn beroeps-situatie op basis van de interventiecyclus . Hij doorloopt, onder begeleiding en binnen gegeven kaders, de interventiecyclus of delen ervan en maakt daarbij gebruik van deels aangereikte theorieën om tot verbeteringen te komen. Dit proces voert hij op systematische en navolgbare wijze uit. 

 
Competentieniveau: Hoofdfase 
 

Inhoud

In deze keuzemodule staat technologie en digitalisering binnen de sport en het bewegingsonderwijs centraal. Hierbij is expliciet aandacht voor de bijdrage aan meer en beter leren bewegen en leert de student om fysiek presteren te meten en interpreteren. 
Er zal tijdens hoor- en werkcolleges (en waar mogelijk gastcolleges en bedrijfsbezoek) stilgestaan worden bij de ontwikkelingen en mogelijkheden van technologie binnen de sport en het bewegingsonderwijs en hoe dit in en rondom de eigen stagecontext functioneel ingezet kan worden. Gedurende de module werkt de student aan de ontwikkeling van een product/concept (en waar mogelijk een werkend prototype) passend bij een vraagstuk uit de (eigen) beroepspraktijk en rond dit af middels een performance assessment. 
Er zal gewerkt worden met actuele literatuur in de vorm van artikelen, welke gepubliceerd worden op Blackboard. Onderwijs en begeleiding van de module zal grotendeels plaatsvinden op de Hanzehogeschool en mogelijk in het werkveld. 
 

 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Sportstudies