Vak: Werkplekleren 5 credits: 10

Vakcode
HRDH5WPL5
Naam
Werkplekleren 5
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
M.C.T. Geling
Werkvormen
  • Stage, werk
Toetsen
  • Eindgesprek - Eindgesprek

Leeruitkomsten

Leeruitkomst 1A
De student doet relevante werkervaring op één of meerdere hr-werkterreinen op. Waar relevant  formuleert hij, op basis van beschikbare hulpbronnen, waaronder organisatiebronnen en personele bronnen, passende en onderling samenhangende hr-oplossingen. Waar mogelijk levert de student hiermee een bijdrage aan de verbetering van de performances (hr-, organisatie- en financiële uitkomsten) van de organisatie. 
Leeruitkomst 1B
De student evalueert hr-oplossingen (hr-beleid) op operationeel, tactisch dan wel strategisch niveau gelet op het beoogde beleid, de uitvoering door het lijnmanagement en de beleefde kwaliteit ervan door de medewerkers en doet voorstellen ter verbetering. 
Leeruitkomst 2
De student brengt schriftelijk op een gestructureerde, heldere en overtuigende wijze de opgedane werkervaring en de reflectie daarop over.
Leeruitkomst 3
De student brengt mondeling op een heldere wijze de opgedane werkervaring, ideeën en leeropbrengsten over en beantwoord vragen hierover adequaat.
Leeruitkomst 4
De student schetst één of meerdere praktijksituaties waarbij hij geconfronteerd is met een beroepsethisch dilemma’s en reflecteert op de handelingsalternatieven en het uiteindelijke eigen handelen.  
Leeruitkomst 5
De student onderkent patronen in het eigen gedrag en denken en reflecteert op systematische wijze op de eigen overtuigingen en beroepsrol(len). De reflectie wordt vertaald naar ontwikkelpunten.

Inhoud

Onderdeel van de deeltijdopleiding HRM (zowel voor de Associate degree (Ad) als de bacheloropleiding) vormt het werkplekleren. Dat wil zeggen dat de student gedurende de opleiding relevante werkervaring opdoet in een door de opleiding als relevant aangemerkte stage/werkplek. In de studiehandleiding staat informatie over het werkplekleren, hierna aangeduid met WPL, ten behoeve van de deeltijd opleiding HRM. Daarnaast is in dit document onder andere informatie te vinden over de eisen die gesteld worden aan een relevante werkplek, de betrokkenen bij het WPL, de opdrachten, de toetsing en beoordeling daarvan en over vrijstellingen.
In de bijlagen vindt de student de nodige informatie ten aanzien van de relevantie van de werkplek, de toetsing en beoordeling (o.a. de gebruikte beoordelingsformulieren), richtlijnen voor de verschillende opdrachten en andere handige documenten.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde