Vak: Kenniskring Leren in organisaties credits: 3

Vakcode
HRDH7KNK
Naam
Kenniskring Leren in organisaties
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
3
Taal
Nederlands
Coördinator
A.Y.T. Reidinga
Werkvormen
Toetsen
  • Leerverslag - Overige toetsing
  • Werkconferentie - Overige toetsing

Leeruitkomsten

De student brengt in de vorm van een werkconferentie op heldere en enthousiaste wijze ervaringen, ideeën en meningen over, m.b.t. het thema Leren en ontwikkelen. Hij houdt daarbij in aanpak en formulering rekening met degene(n) voor wie de boodschap is bestemd. Hij weet de toehoorders op een interactieve manier aan het denken te zetten en weet dit op relevante punten te verbinden aan de verplichte en aanbevolen theorie.
De student onderkent patronen in het eigen gedrag en denken en reflecteert op systematische wijze tot op het niveau van eigen overtuigingen en beroepsidentiteit. Hij vertaalt deze reflectie naar ontwikkelpunten.

Inhoud

Individuen beschikken over impliciete en expliciete kennis en vaardigheden die zo belangrijk zijn voor dienstverlening in een complexe, turbulente omgeving. In de mondiale kenniseconomie worden concurrentievoordeel en klantwaarde niet langer bepaald door rendement op fysiek kapitaal, maar door rendement op intellectueel en sociaal kapitaal. De kennis en het talent van individuen en het samenspel tussen hen zijn daarmee van grote strategische waarde. De aandacht voor leren op en rond de werkplek is daarmee alleen maar toegenomen, met duidelijke accenten op (sociale) netwerken en talentontwikkeling.
Studenten organiseren in een groep een inhoudelijk verdiepende en interactieve werkconferentie over een van de centrale vragen binnen het thema Leren & Ontwikkelen en schrijven daarover individueel een visie- en leerverslag.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde