Vak: Denken en schrijven over HRM credits: 5

Vakcode
HRDP1DSH
Naam
Denken en schrijven over HRM
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
T.L.L. Goossens
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Opdracht (individueel) - Opdracht

Leeruitkomsten

  1. De student kan op basis van literatuuronderzoek een mening vormen rond een HR-thema en de hierbij passende argumentatie opbouwen. 
  2. De student kan een argumentatieve tekst schrijven voor vakgenoten, met een duidelijke tekststructuur. 
  3. De student gebruikt een passende stijl en past de regels van formulering, zinsbouw, spelling en interpunctie van het Nederlands correct toe en hanteert de APA-bronverwijzingen.
  4. De student kan gerichte, constructieve en zakelijk geformuleerde feedback geven op argumentatieve zakelijke teksten van anderen op het HR-gebied. 

Inhoud

Het studieonderdeel Denken en schrijven over HRis een tweeluik. Het vakgebied HR is continu in ontwikkeling. De arbeidsmarkt verandert. De manieren waarop het werk wordt georganiseerd ook. In blik op de top-100 van Managementboek.nl of op de inhoudsopgaven van HR-vakbladen geven een eerste indruk van wat er op dit moment actueel is. Het hierover lezen en je er een mening over vormen is het eerste deel van het tweeluik: denkenover HR.Het inlezen en nadenken vormt de basis voor het tweede deel: het schrijven over HR.Bij dat deel gaat het erom gedachten over of in verband met HR-thema’s kritisch onder woorden te brengen. Daarbij speelt het correct argumenteren een belangrijke rol.
 
Na deze cursus heb je een goed beeld van de ontwikkeling in het vakgebied in de (westerse) maatschappij tot nu toe met een vooruitblik naar de nabije toekomst. Tevens kun je daarover een kritisch artikel produceren, waarin je op basis van een zelfgekozen stelling een argumentatieve tekst schrijft. In de aanloop tot het schrijven van dat artikel oefen je jezelf in het zoeken naar relevante bronnen, het structureren van verschillende tekstsoorten, en in het schrijven van een veel voorkomende teksten over HRM: een discussienota of een adviesnota. 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde