Vak: Onderzoek 3 credits: 4

Vakcode
HRVH8ONZ3
Naam
Onderzoek 3
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
4
Taal
Nederlands
Coördinator
C.L.I. Oosting
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Opdracht
  • Werkcollege
Toetsen
  • Opdracht - Opdracht

Leeruitkomsten


Voor alle leeruitkomsten gelden de volgende vijf componenten (Werkboek Toetsen, 2016, pp.10-12):
  • A: actieve werkwoorden: uit taxonomie van Bloom op niveau van toepassen en analyseren, evalueren.                             
  • B: type: vaardigheden domein, niveau 2.
  • C: onderwerp: praktijkgericht kwantitatief onderzoek.
  • D: standaard: in de vorm van een onderzoeksverslag die voldoet aan de gestelde eisen van een onderzoeksrapport. Bij 5,5 een voldoende.
  • E: scope/context: in de rol van studentonderzoeker opleiding HRM, zelfstandig, op individueel niveau en op basis van een zelf opgestelde onderzoeksvraag met of zonder opdrachtgever.
 
  Leeruitkomsten
1 De studentonderzoeker analyseert de vraag van de opdrachtgever of licht de aanleiding van zijn vraag toe en formuleert op basis van deze analyse een passende doelstelling en centrale vraag en deelvragen voor een kwantitatief onderzoek.
2 De studentonderzoeker schrijft op basis van wetenschappelijk literatuur een kritisch theoretisch betoog, waarin de relaties tussen de gekozen variabelen in een conceptueel model zijn samengevat.
3 De studentonderzoeker construeert een enquête die de data verzamelt om de centrale vraag te beantwoorden en beargumenteerd zijn methodologische keuzes, zoals opzet enquête, steekproef, dataverzameling en -analyse.
4 De studentonderzoeker stelt een compleet overzicht op van de resultaten en formuleert daarbij een samenhangende en overzichtelijke beschrijving, waarbij passende grafieken en  tabellen ter illustratie gebruikt worden.
5 De studentonderzoeker formuleert de beantwoording van de centrale vraag en deelvragen in het hoofdstuk conclusies en eventueel passend advies op basis van de getrokken conclusies.
6 De studentonderzoeker reflecteert  - de gebruikte literatuur, opzet van het onderzoek en uitvoering van het onderzoek-  op bruikbaarheid van het uitgevoerde onderzoek.
7 De studentonderzoeker brengt schriftelijk op een gestructureerde, heldere en overtuigende  wijze concepten, ideeën en meningen over waarbij hij in aanpak en formulering rekening houdt met degene(n) voor wie de tekst is bestemd.
 
 
 
 
 

Inhoud

De student voert individueel een kwantitatief onderzoek uit.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde