Vak: Bedrijfskunde credits: 5

Vakcode
HRVP6BDK
Naam
Bedrijfskunde
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
M.M. van Cruijningen
Werkvormen
Toetsen
  • Tentamen Bedrijfskunde - Schriftelijk, organisatie ToetsCentrum

Leeruitkomsten

Kennis 40%
Leeruitkomst 1:
De student reproduceert in een tentamensetting bedrijfskundige modellen en - begrippen uit de gebruikte literatuur op de voorgeschreven wijze. 
 
Inzicht 25%
Leeruitkomst 2
De student laat in een tentamensetting zien dat hij inzicht heeft in de voorgeschreven bedrijfskundige modellen en -begrippen uit de gebruikte literatuur door o.a. voorbeelden te kunnen noemen of door verschillen en/of overeenkomsten aan te geven in modellen en begrippen.
 
Toepassen 35%
Leeruitkomst 3
De student past in een tentamensetting methodisch bedrijfskundige modellen en begrippen toe op eenvoudige casussen van een organisatie en haar omgeving.
 

Inhoud

Deze cursus biedt de student een inleiding op een bedrijfskundige kijk op organisaties of bedrijven. Er wordt aan de hand van een groot aantal bedrijfskundige modellen gekeken naar
  1. de organisatie en de relatie met haar omgeving. Hierbij zullen thema’s aan de orde komen als strategische planning, de invloed van de omgeving op organisaties en hoe hier mee om te gaan en samenwerkingsverbanden tussen organisaties.
  2. Besturen van organisaties en de verschillende processen in organisaties. Hierbij zullen thema’s als het primair en ondersteunend proces, besluitvormingsproces, bestuursniveaus aan de orde komen maar ook het aansturen van specifieke processen als bijvoorbeeld logistiek en organisatiecultuur

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde