Vak: HRM 2 credits: 3

Vakcode
HRVP6HRM2
Naam
HRM 2
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
3
Taal
Nederlands
Coördinator
J.D. Hellwich
Werkvormen
Toetsen
  • Tentamen HRM2 - Schriftelijk, organisatie ToetsCentrum

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten:

  1. De student reproduceert tijdens een schriftelijk tentamen zelfstandig informatie van de thema’s die in de cursus aan bod zijn gekomen, te weten: arbeid en gezondheid, duurzame inzetbaarheid, loopbaanmanagement, Management Development en training en ontwikkeling.
  2. De student legt tijdens een schriftelijk tentamen zelfstandig de werking van de in de cursus behandelde modellen en theorieën uit. Deze modellen en theorieën zijn gekoppeld aan de bovenstaande thema’s.
  3. De student gebruikt tijdens een schriftelijk tentamen naar aanleiding van een geschetst HR vraagstuk de in de cursus behandelde modellen en theorieën om oplossingsrichtingen vast te stellen.

Inhoud

De cursus HRM 2 is een vervolg op de cursus HRM1 uit het eerste blok van het eerste semester.
 
In HRM1 is vooral kennis gemaakt met de instroom- en uitstroomkant van Human Resource Management en de instrumenten die HRM-ers tot hun beschikking hebben om daar vorm aan te geven. In de cursus HRM2 is vooral ook aandacht voor de zogeheten ‘doorstroom’ van mensen in de organisatie.
Zolang mensen aan het werk zijn, is het van belang om aandacht te besteden aan hun inzetbaarheid om mensen gemotiveerd en productief te houden. Dat betekent aandacht voor hun (fysieke en mentale) welzijn en voor de ontwikkeling van mensen. Als het gaat over deze onderwerpen zijn de volgende werkterreinen voor de HRM- er van belang:
  • arbeid en gezondheid
  • duurzame inzetbaarheid
  • training en ontwikkeling
  • loopbaanmanagement en management development

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde