Vak: Werving, selectie en onboarding ‘Klaar voor de start’ credits: 4

Vakcode
HRVP6WSI
Naam
Werving, selectie en onboarding ‘Klaar voor de start’
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
4
Taal
Nederlands
Coördinator
D.A. van Gelderen
Werkvormen
Toetsen
  • Opdracht - Opdracht

Leeruitkomsten

De student ontwikkelt in samenwerking met de projectgroep voor een eigen organisatie passende werving-, selectie-, en introductiestrategieën dan wel beleid voor verschillende functies en werken hiertoe verschillende HR hulpmiddelen uit.

Inhoud

Vrijwel iedere HRM-er krijgt te maken met de onderwerpen werving, selectie en onboarding.
Een organisatie is op zoek naar het meest geschikte personeel, voor de organisatie en de functie. Hoe kan een organisatie er voor zorgen dat de geschikte persoon er komt werken? Hoe werf je en hoe selecteer je? En minstens zo belangrijk: als nieuwe medewerkers zijn aangenomen, hoe zorg je er dan voor dat zij snel zijn ingewerkt en zich thuis voelen? Kortom: Hoe zorg je er voor dat je de meest geschikte personen vindt én deze weet te binden aan jouw organisatie? Dit begint met een goed doordachte en samenhangende aanpak t.a.v. werving, selectie en introductie, een taak van HR.
In dit project verwerft de student samen met een aantal medestudenten, de projectgroep, inzicht in de wijze waarop werving, selectie en onboardingsbeleid in een organisatie vorm gegeven wordt. Daarnaast benoemt de student, op basis van de verkregen expertise, passende aanbevelingen om beleid op het gebied van werving, selectie en onboarding (verder) te optimaliseren. 
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde