Vak: People in business credits: 7

Vakcode
HRVP7PIB
Naam
People in business
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
7
Taal
Nederlands
Coördinator
J.D. Hellwich
Werkvormen
Toetsen
  • Opdracht 1 - Opdracht
  • Opdracht 2 - Opdracht
  • Opdracht 3 - Opdracht

Leeruitkomsten

HBO Standaard: HR-kennis in de context
  1. De student hanteert diverse bedrijfskundige modellen (zie handleiding) (toepassen) en gebruikt deze  om informatie te verzamelen en structureren (toepassen)
  2. De student interpreteert hierbij specifiek uitkomsten van diverse (hrm) ratio’s en berekeningen binnen de geldende richtlijnen in de bedrijfseconomie en/of binnen de gegeven organisatie specifieke richtlijnen (inzicht).
  3. De student maakt op basis van de verkregen informatie een analyse en duidelijke conclusies te aanzien van de belangrijkste knelpunten in de richting en inrichting van de organisatie  (analyseren) zodat het een basis kan vormen voor advies
  4. De student zet de analyse om naar concrete adviezen  in formatie een analyse en duidelijke conclusies te aanzien van de belangrijkste knelpunten in de richting en inrichting (strategisch/tactisch) van de organisatie (ontwerpen).
  5. De student maakt bij deze adviezen berekeningen van de (hr-)maatregelen (m.b.v. ken- en stuurgetallen en bedrijfseconomische formules) (toepassen).
    .

Inhoud

Het project People in Business is een bedrijfskundig project waarbij ZOOM, een dierenpark in Midden-Nederland, centraal staat.
In deel 1
van dit project gaat de student aan de hand van meerdere perspectieven (modellen) de situatie van ZOOM in kaart brengen. De kunst is om op basis van deze perspectieven conclusies te trekken over deze situatie (de analyse) en vervolgens vanuit dat vertrekpunt adviezen te geven ter verbetering.
Die adviezen gaan over nieuwe producten en diensten van ZOOM, maar ook over de wijze waarop ZOOM moet worden ingericht. Doel van dit alles is om dierenpark ZOOM een meer optimale toekomst te bieden. Kies je voor adventure? Entertainment? Kies je voor kwaliteit of kies je voor zo goedkoop mogelijk? En wat betekent dat voor HRM?
 
In deel 2 (blok 2) van dit project gaan we wat scherper kijken naar de financiële gevolgen en mogelijkheden van bepaalde keuzes.  Wat zijn de financiële prestaties van ZOOM. Wat is de kostprijs van bepaalde attracties, welke investeringen zou jij doen? 
 
Deel 3 betreft een individuele verdiepende opdracht van 1 EC. Deze opdracht biedt een introductie in HR Analytics waarin je een businessvraagstuk op een meer data gedreven manier zult gaan benaderen.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde