Vak: Eindbeoordeling in de praktijk credits: 7

Vakcode
HVVB19EBOPLP1
Naam
Eindbeoordeling in de praktijk
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
7
Taal
Nederlands
Coördinator
M. Palsma
Werkvormen
  • Individueel
  • Stage, werk
Toetsen
  • Eindbeoordeling in de praktijk - Stage

Leeruitkomsten

De student:
-kan passende communicatieve vaardigheden toepassen (3.1.3). 
-kan de eigen deskundigheid inzetten in de praktijk (3.1.5) 
-toont een open en respectvolle houding jegens zorgvragers en zet zichzelf en de eigen persoonlijkheid in als instrument in de zorg (3.1.6). 
-Houdt rekening met waarden en normen, wensen en gewoonten, gevoelens, persoonlijke omstandigheden en mogelijkheden van de zorgvrager en diens naasten (3.1.7).
-toont een collegiale houding jegens andere professionals (3.3.11). 
-kan feedback van collega's ontvangen en integreren in haar handelen (4.3.6). 
-kan professionele richtlijnen, standaarden protocollen binnen de context van de praktijkleerperiode beargumenteerd toepassen (4.3.11). 
-demonstreert een nieuwsgierige en kritische grondhouding t.a.v. het eigen vakgebied en de beroepspraktijk naar zichzelf en de collega's (4.3.17 en 4.4.8). 
-kan het eigen functioneren en de eigen motieven, normen en emoties herkennen, kritisch onderzoeken en bespreekbaar maken (4.4.7). 
-ontwikkelt zich verder door zelfreflectie en zelfbeoordeling van eigen resultaten (4.4.15). 
-neemt verantwoordelijkheid voor de beroepsuitoefening en laat in de praktijkleerperiode  zelfstandigheid, initiatief en flexibiliteit zien (4.4.16). 
 

Inhoud

Naast het feit dat je tijdens de stage voor de leerlijn CPO ook met aspecten van professionele houding en het vormgeven van jouw leerproces bezig bent geweest, volgt er aan het einde van de praktijkleerperiode nog wel een concrete beoordeling van jouw professionele houding richting collega's en patiĆ«nten, en het vormgeven van het leerproces op CBN2 niveau. Hiermee laat je als het ware zien dat je de noodzakelijke basis hebt gelegd om de stage in het volgende leerjaar in principe succesvol vorm te kunnen geven. 

De (vooraf ingevulde en door werkbegeleider met jou besproken) competentiescan vormt voor deze beoordeling het uitgangspunt. Een aantal essentiĆ«le, voor jaar 2 geoormerkte, aspecten van de competentiescan moeten voldoende scoren. Hierover zal tijdens het eindgesprek op de praktijkleerplaats met jou en jouw werkbegeleider gesproken worden. De docent, als door de examencommissie formeel aangewezen examinator, heeft hierin uiteindelijk de eindverantwoordelijkheid liggen.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Verpleegkunde