Vak: Beroepsorientatie 1 credits: 2

Vakcode
HVVP19BOR1
Naam
Beroepsorientatie 1
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
2
Taal
Nederlands
Coördinator
L.P. van der Weerd
Werkvormen
  • Stage, werk
Toetsen
  • Beroepsorientatie 1 - Professioneel product

Leeruitkomsten

1.1 Klinisch redeneren:
de student kan continu procesmatig gegevens verzamelen en analyseren gericht op het vaststellen van vragen en problemen van de zorgvrager en kiest daarbij passende zorgresultaten en interventies.
1.1.1 kent de principes van klinisch redeneren, verpleegkundige kennis en (verpleegkundige) classificaties
1.1.9 kan informatie verzamelen en combineren vanuit diverse bronnen in de verschillende fasen van het verpleegkundig proces.
Specifiek voor deze periode:
De student leidt uit een praktijksituatie af hoe er in die situatie gegevens verzameld worden.

1.1.10 kan op basis van de verzamelde informatie de verpleegkundige zorgvragen
 zorgresultaten en interventies vast stellen.
Specifiek voor deze periode:
De student onderscheidt  verpleegkundige diagnoses  uit de praktijk

1.1.11 kan het verloop monitoren en de resultaten evalueren bij zorgproblemen in de vier gebieden van het menselijk functioneren.
Specifiek voor deze periode:
De student beschrijft hoe in de praktijk de verpleegkundige verslaglegging plaatsvindt.

2.2 Inzet informatie- en communicatietechnologie
de student kan de nieuwste informatie- en communicatietechnologieën toepassen en kan zorg op afstand (e-health) bieden als aanvulling op het persoonlijk contact met de zorgvrager.
2.2.6  kan informatie op internet en in professionele verpleegkundige databanken (nationaal en internationaal) snel en vakkundig opzoeken.

Schrijven
Student schrijft een verslag dat voldoet qua vorm en Nederlandse taal aan de eisen van “Doorlopende leerlijn Nederlandse taalvaardigheid. Domein: schrijven”.

 

Inhoud

In semester 1 staat de beroepsoriëntatie 1 gepland. De bedoeling van deze beroepsoriëntatie 1 is dat de student gedurende een week zich oriënteert op het toekomstige beroep. De student richt zich in eerste instantie op een oriëntatie van de zeven CanMEDS-rollen en dan met name op de drie rollen die dit eerste semester centraal staan: de zorgverlener, de communicator en de reflectieve EBP- professional. De student gaat in de praktijk kijken of hij/zij deze rollen herkent in de uitoefening van het beroep door hbo-verpleegkundigen.
Daarnaast oriënteert de student zich op welke wijze het verpleegkundig proces vorm krijgt binnen de instelling. In de beroepsorientatie kan de student de wijze waarop de anamnese, de diagnoses, de planning van resultaten, uitvoering en evaluatie van zorg in de stageinstelling wordt vorm gegeven, in kaart brengen.  

Na afloop schrijft de student een verslag waarin de uitwerkingen van bovenstaande opdrachten zijn verwerkt. Het verslag voldoet qua vorm en Nederlandse taal aan de eisen van 'Doorlopende leerlijn Nederlandse taalvaardigheid. Domein: schrijven"

 

.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Verpleegkunde