Vak: Werkplekleren 3 credits: 10

Vakcode
ITDB22WPL3
Naam
Werkplekleren 3
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
S. Sibum
Werkvormen
  • Individueel
Toetsen
  • Werkplekleren 3 - Overige toetsing

Leeruitkomsten

De student (her)ontwerpt een systeem, applicatie of business architectuur rekening houdend met de onderlinge samenhang van deze drie lagen. Hierbij gebruikmakend van de juiste standaarden en methodieken en passend bij de context.
De student adviseert over een systeem, applicatie en/of business architectuur rekening houdend met de onderlinge samenhang van deze drie lagen. Hierbij gebruikmakend van de juiste standaarden en methodieken en passend bij de context.
De student analyseert een systeem, applicatie en/of business architectuur rekening houdend met de onderlinge samenhang van deze drie lagen. Hierbij gebruikmakend van de juiste standaarden en methodieken
De student beheerst de vaardigheden binnen het domein professional skills,  op het gebied van onderzoekend probleemoplossen en doelgericht interacteren, om de beroepsproducten die voortkomen uit bovenstaande competenties op professionele wijze te onderbouwen, realiseren en te delen.
De student laat alle activiteiten gericht op het proces van ontwikkeling, ingebruikname en gebruik van ICT-systemen  beheersbaar verlopen
De student realiseert een nieuw / vernieuwd bedrijfsproces of (deel van) een informatiesysteem of een informatieproduct, passend bij de context.

Inhoud

Door het maken van beroepsproducten op hun werkplek, kunnen HBO-ICT deeltijdstudenten voldoen aan de praktijkervaringseisen voor hun opleiding. Dit wordt werkplekleren genoemd (WPL).
Studenten moeten aantonen dat hun werk of stageplek geschikt is voor WPL.
WPL kan binnen de eigen organisatie of elders en kan een betaalde of onbetaalde baan betreffen. Aan het begin van elk semester moeten studenten een Plan van Aanpak maken voor hun WPL activiteiten in het semester. Voor dit document is vervolgens goedkeuring nodig van de betreffende WPL-docent. Ook de werkgever of het stagebedrijf moet schriftelijk instemmen met Werkplekleren.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT