Vak: Software Integration & Quality credits: 3

Vakcode
ITVB18SEN6
Naam
Software Integration & Quality
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
3
Taal
Nederlands
Coördinator
H.H. Rietdijk
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • Software Integration & Quality - Overige toetsing

Leeruitkomsten

De verschillende aspecten van software kwaliteit kunnen herkennen, benoemen en verbeteringen voorstellen.

Inhoud

Dit onderdeel van de cursus bestaat uit twee stromen, Software Quality en Enterprise Application Integration. In beide vakken wordt de theorie gepresenteerd in een aantal hoorcolleges waarna het geleerde toegepast moet worden in een aantal opdrachten. Deze opdrachten zijn ondersteunend bij het project dat gedurende het eerste semester uitgevoerd moet worden.

Bij Software Quality wordt aan de hand van de onderwerpen die besproken worden in de boeken Clean Code en Building Maintainable Software gekeken naar de verschillende aspecten van programma code en structuur van software die de kwaliteit van software bepalen. Op basis van een aangeleverde set van applicaties zal de student vervolgens een kwaliteitscontrole moeten uitvoeren en een aantal concrete verbeter voorstellen doen.

Bij Enterprise Application Integration worden de verschillende aspecten die van belang zijn bij het integreren van verschillende applicaties in een bedrijfslandschap. Hierbij wordt gekeken naar de problemen die er kunnen zijn bij het samenvoegen van meerdere applicaties, en de tools en technieken die hiervoor een oplossing kunnen bieden. De nadruk ligt hierbij op messaging patterns en technieken. In de opdrachten zal de student vervolgens een aantal applicaties samenbrengen in een werkend geheel.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT