Vak: Voortgezet Praktijkgericht Onderzoek credits: 3

Vakcode
ITVB18VPO
Naam
Voortgezet Praktijkgericht Onderzoek
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
3
Taal
Nederlands
Coördinator
B.L. Heijne
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Werkcollege
Toetsen
  • Voortgezet Praktijkgericht Onderzoek - Overige toetsing

Leeruitkomsten

De student beoordeelt gevonden informatie en onderzoeksresultaten kritisch en weegt deze tegen elkaar af.
De student kan voor een gegeven casus in het ICT-domein een probleem identificeren, de bijbehorende informatiebehoefte formuleren (‘wat moet ik weten om dit probleem op te lossen = onderzoeksvraag’), richting van de oplossing bepalen en een passende aanpak kiezen.
De student past gevonden informatie en onderzoeksresultaten toe ter onderbouwing van een fase uit de ontwikkeling van een ICT beroepsproduct.
De student schrijft een duidelijk gestructureerd verslag over relevante theorie op basis van gevonden literatuur.
De student verzamelt relevante informatie, onderzoeksresultaten en theorie bij een gegeven ICT-onderwerp door naast internetzoekmachines ook gebruik te maken van passende databanken.

Inhoud

Het afstuderen vereist dat de student gebruik maakt van literatuur en theorie om de ontwikkeling van zijn ICT-beroepsproduct te onderbouwen. In deze cursus maken studenten kennis met strategieën om geschikte literatuur en theorieën te vinden en deze te beoordelen op betrouwbaarheid en bruikbaarheid. Daarnaast wordt geoefend in manieren om deze theorie te gebruiken om zowel de onderzoeksopzet als de verschillende ontwikkelingsfasen van het ICT-beroepsproduct te verbeteren. Tenslotte wordt aandacht besteed aan een professionele wijze van verslaglegging.
 

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT