Vak: Netwerken theorie credits: 5

Vakcode
ITVB21NET1
Naam
Netwerken theorie
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
J.H.F. Bredek
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Practicum / Training
Toetsen
  • Netwerken theorie - Computer, organisatie ToetsCentrum

Leeruitkomsten

De student kan de technieken van de lagen 2, 3, 4 en 5 van een middelgroot netwerk op een zelfstandige manier toepassen, gegeven voorbeeldcasussen, en op basis daarvan een ontwerp maken of aanpassen.
De student kan de technieken van de lagen 2, 3, 4 en 5 van een middelgroot netwerk op een zelfstandige manier analyseren, gegeven voorbeeldcasussen.
De student kan gegeven een praktijksituatie een advies geven over de mogelijke migratie van een deel van een IT-infrastructuur.
De student kan netwerkberekeningen en netwerkanalyses uitvoeren met gangbare (netwerkanalyse)tools in een testomgeving.
De student kan theoretische vragen beantwoorden op basis van gegeven praktijksituaties vanuit specifieke tooling.
De student kan, in een testomgeving, het gebruik van technieken die horen bij middelgrote netwerken begrijpen en eventuele fouten in het gebruik van deze technieken opsporen.

Inhoud

Deze onderwijseenheid gaat (verder) in op een belangrijk onderwerp van hedendaagse ICT-infrastructuren: (computer)netwerken. In het eerste jaar heb je al op globaal niveau een aantal basisconcepten leren kennen. In dit vak ga je dieper in op een aantal methoden en technieken van moderne netwerken. Zowel de technieken aan de rand van een netwerk als die van de kern (incl. controlplane) van een netwerk komen hierbij aan bod.

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT