Vak: Projectmanagement credits: 5

Vakcode
ITVB21PRM
Naam
Projectmanagement
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
H.H. Stadman
Werkvormen
  • Gastcollege
  • Werkcollege
Toetsen
  • Projectmanagement - Overige toetsing

Leeruitkomsten

De student beschrijft de principes van hoe een ICT-project bestuurd kan worden op basis van een Agile methode.
De student beschrijft de principes van hoe een ICT-project op hoofdlijnen uitgevoerd kan worden op basis van een Agile methode.
De student past alle aspecten/elementen van Scrum in de opdracht toe op basis van het Scrum-framework.
De student past in de opdracht de aspecten/elementen van het (geautomatiseerd) testen van software toe op basis van theorie over testmanagement.
De student past in een casus de skills (her)plannen, organiseren, interviewen, presenteren, rapporteren, vergaderen en samenwerken toe op basis van aangeleerde theorie over deze skills.

 

Inhoud

In het vak Projectmanagement leert de student hoe een project op operationeel niveau bestuurd en uitgevoerd dient te worden op basis van Agile werken in ICT-projecten. Daartoe worden theorieën van Agile, Scrum en DevOps gedoceerd in de lessen. Het project heeft in dit vak de vorm van een specifieke Scrum-opdracht: de student, als onderdeel van een studenten-Scrumteam, dient in een aantal Sprints een werkend beroepsproduct op te leveren voor een casusorganisatie. Per Sprint dient een nieuwe release van het beroepsproduct gerealiseerd te worden. Het Scrumteam dient geheel zelfstandig te bepalen hoe het Scrumteam het werk gaat oppakken en uitvoeren. In de opdracht komen alle Scrumaspecten/elementen aan de orde. Dit beroepsproduct wordt gedefinieerd door een Product Owner. Dit betekent dat de student een aantal skills dient toe te passen om een werkend beroepsproduct te krijgen: (her)plannen, organiseren, interviewen Product Owner, presenteren, rapporteren, vergaderen, samenwerken en evalueren. In de laatste Sprint vindt de daadwerkelijke oplevering door het Scrumteam plaats aan de Product Owner. De Scrum-opdracht bestaat uit een individueel deel.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT