Vak: Security Engineering theorie credits: 5

Vakcode
ITVB21SYE1
Naam
Security Engineering theorie
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
J.W. Knobbe
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Werkcollege
Toetsen
  • Security Engineering theorie - Computer, organisatie ToetsCentrum

Leeruitkomsten

De student adviseert over organisatorische aspecten van security, zoals fysieke beveiliging, personele aspecten en security awareness.
De student beschrijft de problemen en verschijnselen van de (technische) beveiliging van netwerken, computers en applicaties.
De student ontwerpt fault tolerance netwerken met domaincontrollers en voorkomt hiermee netwerk-outage.
De student past security standaarden en methodieken, o.a. dreigingen en risico analyse, toe om security risico’s en requirements in kaart te brengen en maatregelen te adviseren.
De student past zowel symmetrische encryptie, public key encryptie en sleutelbeheer toe, binnen een beperkte context gebruik makend van bestaande bibliotheken.
 

Inhoud

De cursus Security Engineering Theorie geeft inzicht in de belangrijkste security aspecten die een rol spelen bij het ontwerpen en analyseren van netwerken en systemen. Een aantal methodieken om security risico’s in kaart te brengen worden behandeld. De focus in deze cursus is op technische aspecten van netwerk- , computer- en applicatiebeveiliging, maar er wordt ook aandacht besteed aan de organisatorische aspecten om informatiebeveiliging te borgen in een organisatie.
 

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT