Vak: Testen & Low Coding II credits: 5

Vakcode
ITVB21TSTL
Naam
Testen & Low Coding II
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
R. van Dijk
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Werkcollege
Toetsen
  • Testen & Low Coding II - Overige toetsing

Leeruitkomsten

De student realiseert een datadriven applicatie op basis van een relationele database aan de hand van een low-coding framework.
De student richt een beheersysteem in ter ondersteuning van softwareontwikkeling in teamverband.
De student valideert een datadriven applicatie op basis van een relationele database aan de hand van een low-coding framework aan de hand van een passende een teststrategie en -ontwerp aan de hand van standaard tooling.
 

Inhoud

Na afloop van het vak is de student in staat om aan de hand van een Low-Coding framework een data-driven applicatie te realiseren op basis van een relationele database. De student gebruikt hierbij meerdere basicconcepten en enkele verdiepende concepten om een gegeven bedrijfsproces te ondersteunen. 

Verder leert de student een gestructureerde aanpak toe te passen voor het valideren van software producten. In de aanpak wordt de basis van testen behandeld, kwaliteit criteria beschreven tezamen met acceptatie criteria. De uit te voeren tests worden door middel van testscripts uitgevoerd. Hierin wordt de technische vertaling gemaakt van beschreven test scenario naar techniek. De student leert op een doelgerichte wijze specifiek te rapporteren over het resultaat van uitgevoerde tests teneinde een indruk te geven van de kwaliteit van de software. Op deze manier ondersteunt de software op een aantoonbare wijze een aantal use cases en ondersteunt aantoonbaar een aantal businessrules.

Ten slotte leert de student een beheersysteem ter ondersteuning van softwareontwikkeling in teamverband in te richten.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT