Vak: Project Webapplicaties I credits: 5

Vakcode
ITVB21WAP1
Naam
Project Webapplicaties I
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
H.H. Rietdijk
Werkvormen
  • Projectonderwijs
Toetsen
  • Webapplicaties I - Overige toetsing

Leeruitkomsten

De student geeft een onderbouwd advies met betrekking tot de te gebruiken tooling.
De student past in teamverband gesprekstechnieken toe in een fictief klantgesprek als onderdeel van de borging van het ontwikkelproces van een software product en het vaststellen van de requirements.
De student past verschillende communicatie- en conflicthanteringsstijlen, passend bij de professionele gesprekssituatie, flexibel toe tijdens het uitvoeren van een it-opdracht en reflecteert op zijn eigen vaardigheden.
De student stelt een projectplan op volgens bestaande richtlijnen
De student voert binnen de context van een gegeven ontwikkelmethodiek een project in teamverband uit.

Inhoud

Dit project zal uitgevoerd worden in het tweede semester (P3 en P4) van jaar 2 van de opleiding. In het eerste blok ligt het accent op het vaststellen van de van functionele en niet-functionele requirements en het opstellen van het projectplan. Deze zullen onder andere door middel van een klantgesprek met de (externe) opdrachtgever vastgesteld moeten worden. De technieken hiervoor krijg je tijdens dit project aangereikt. 

In de eerste fase zal ook advies gegeven moeten worden over de te gebruiken tools en technieken die gebruikt zullen worden bij het project. De ontwikkeling van de applicatie zal vervolgens volgens de Scrum methodiek gedaan worden. De te ontwikkelen web-applicatie zal ondersteund moeten worden door een backend waarin ook persistentie van data geregeld moet worden.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT