Vak: Professioneel Ontwerpen en verantwoorden credits: 5

Vakcode
ITVB22POV
Naam
Professioneel Ontwerpen en verantwoorden
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
R. van Dijk
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Werkcollege
Toetsen
  • Prof. Ontwerpen en verantwoorden - Overige toetsing
  • Schriftelijke vaardigheden - Overige toetsing

Leeruitkomsten

De student schrijft zelfstandig een goed gestructureerd en lezergericht verantwoordingsrapport naar aanleiding van een ICT-project, in correct Nederlands

Inhoud

Ieder bedrijf (van significante omvang) maakt tegenwoordig gebruik van applicaties. Dat komt doordat zich binnen ieder bedrijf processen afspelen om een bepaald doel te bereiken. Bijvoorbeeld om een onderscheidend product, of een dienst, aan klanten te leveren. Maar ook `interne’ diensten (of administratieve taken) worden aangemerkt als processen. Binnen ieder proces is ICT (bijna) niet meer weg te denken en vakgebieden als BPM concentreren zich dan ook op het beschrijven van ICT processen en duiden wáár het proces met ICT middelen (dikwijls applicaties) ondersteund wordt.

Binnen het cursusonderdeel professioneel ontwerpen leert de student enkele ontwerptechnieken (use-case-scenario, schermontwerpen en een klein datamodel ) aantoonbaar in te zetten ten behoeve van het ontwerpen van ICT applicaties aan de hand waarvan (standaard) bedrijfsprocessen worden ondersteund. In het bijzonder leert de student om applicatie onderdelen te ontwerpen aan de hand waarvan een standaard bedrijfsproces middels een low-coding framework gerealiseerd kan worden.

Tevens leert de student daarover overtuigend te rapporteren in de vorm van een verantwoordingsverslag. De Schrijfwijzer Verantwoordingsverslag is daarbij leidend.


 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT