Vak: Project: Ontwikkelen voor een opdrachtgever credits: 5

Vakcode
ITVB22PRJO
Naam
Project: Ontwikkelen voor een opdrachtgever
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
J.F. van der Lee
Werkvormen
  • Projectonderwijs
Toetsen
  • Project - Overige toetsing

Leeruitkomsten

De student reflecteert individueel in het portfolio op de opdrachten/leertaken en de samenwerking.
De student schrijft in groepsverband een goed gestructureerd en lezergericht offerterapport naar aanleiding van een ICT-opdracht verstrekt door een opdrachtgever uit de beroepspraktijk.
De student verzamelt individueel alle weekopdrachten/leertaken in een portfolio en structureert de informatie zelfstandig.
 

Inhoud

In het project formeren studenten een denkbeeldige ICT-organisatie die middels `proof of competence’ zichzelf wil positioneren bij een (echte) opdrachtgever, teneinde in de toekomst meer opdrachten te acquireren. (bijvoorbeeld in de vorm van preferred supplier)

De `proof of competence’ wordt geleverd door een professioneel ICT ontwikkeltraject te doorlopen. Van offerte tot en met oplevering, worden alle deliverables op locatie van de klant gepresenteerd. In groepsverband schrijft de student een goed gestructureerd en lezergericht offerterapport naar aanleiding van een ICT-opdracht verstrekt door een opdrachtgever uit de beroepspraktijk. Tijdens het project moet op diverse momenten over de voortgang gerapporteerd worden.

Verschillende soorten opdrachten zijn denkbaar. Bijvoorbeeld (maar niet beperkt tot):
  • Technische migratie: De betreffende organisatie heeft te maken met een gedateerde codebase en wil deze vernieuwen, met behoud van functionaliteit en data.
  • Vernieuwing: De betreffende organisatie wil een app, om een ander verkoopkanaal / dienst aan te boren;
  • Aanvulling: de betreffende organisatie wenst de bestaande functionaliteit in een ICT-applicatie uit te breiden.
In de uitvoer van het project, bij oplevering, en met alle klant-contacten, toont de organisatie een professionele organisatie te zijn. Het op te leveren product is vrij van fouten en de werkwijze is van professioneel niveau. De `tone of voice’, de professionele houding, krijgt daarbij ruimschoots aandacht. De student leert verschillende lezergerichte zakelijke teksten te schrijven in correct Nederlands, waaronder een management summary en een begeleidende brief bij een uitgebreide offerte.

Tijdens het project wordt beroep gedaan op (en gewerkt aan) verschillende professionele vaardigheden en inhoudelijke competenties. Toetsing doormiddel van professionele producten, reflectie en peer-assessment.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT