Vak: Security Engineering project credits: 5

Vakcode
ITVB22SYE3
Naam
Security Engineering project
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
H.T. Keulen
Werkvormen
  • Projectonderwijs
Toetsen
  • Mondelinge vaardigheden - Overige toetsing
  • Security Engineering project - Overige toetsing

Leeruitkomsten

De student beoordeelt gevonden informatie en onderzoeksresultaten kritisch, weegt deze tegen elkaar af en past deze toe ter onderbouwing van een fase uit de ontwikkeling van een ICT-beroepsproduct.
De student verzamelt en gebruikt adequaat relevante informatie (wetenschappelijke artikelen, onderzoeksresultaten en theorie) bij een gegeven ICT-vraagstuk door naast internetzoekmachines ook gebruik te maken van passende databanken.
De student voert interviews of een gebruikersonderzoek uit, past hierbij gerichte gesprekstechnieken toe en stelt een advies op over security maatregelen voor een externe opdrachtgever.
De student voert bij een extern project een methodische penetratietest, risicoanalyse of threat modelling uit aan de hand van een gevestigd framework.

Inhoud

Het project zal uitgevoerd worden met een opdrachtgever uit het beroepenveld. Je gaat in dit project een service kwantitatief scannen. Hierbij ga je zowel de technische kant als de organisatorische kant doorlichten. Op basis van de bevindingen lever je een rapport op.
Je zult binnen dit product beoordeeld worden op het security aspect en op je eigen professioneel handelen (samenwerken & beoordelen)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT