Vak: Studieloopbaanbegeleiding 1.2 credits: 1

Vakcode
LOVP19SLB12
Naam
Studieloopbaanbegeleiding 1.2
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
1
Taal
Nederlands
Coördinator
J.C.S. Edelijn
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Opdracht
  • Zelfstudie
Toetsen
  • Verslag - Verslag

Leeruitkomsten

Doel/ leeruitkomsten
 

·  De student onderscheidt de verschillende onderdelen van het opleidingscurriculum zodanig dat inzicht in het curriculum leidt tot een overwogen eigen studieplanning.

·  De student toont zich eigenaar van de eigen studieloopbaan in het portfolio en het POP.

·  De student stemt af op eigen wensen en mogelijkheden in het ontwerpen van zijn/haar studieloopbaan.

·  De student beoordeelt de eigen studie- en professionele vaardigheden, zodanig dat dit leidt een sterkte-zwakte analyse hiervan, welke resulteert in het opstellen van       persoonlijke leerdoelen.

·  De student schat de eigen samenwerkingsvaardigheden in en toont bereidheid deze vaardigheden te optimaliseren middels een leerdoel.

·  De student formuleert SMART leerdoelen en concrete actieplannen voor de ontwikkeling van zijn/haar studie- en professionele vaardigheden.

·  De student toont inzicht in het doorlopen leerproces van het eerste studiejaar en de bereikte resultaten, zodanig dat hij/zij een analyse kan maken zijn/haar persoonlijke     leeropbrengsten.

Inhoud

Inhoud:
Studievaardigheden, studieloopbaan, leerdoelen, vrije keuze activiteiten.

De bedoeling van SLB is het krijgen van inzicht en grip op je eigen leer- en ontwikkelingsproces, zodanig dat je deze zelf kunt sturen. Zodat je keuzes kunt maken en verantwoorden m.b.t. de invulling van studieonderdelen, maar ook keuzes m.b.t. vaardigheden die wellicht extra oefening nodig hebben. Je beantwoordt hiervoor vragen als: “wat wil ik, wat kan ik, waar sta ik, wat heb ik nodig…?”

CanMEDS rol:
Professional: kernhandeling 4 en 5


 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies