Vak: Project mondzorg in de samenleving credits: 6

Vakcode
MHVB21ILL3B1
Naam
Project mondzorg in de samenleving
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
6
Taal
Nederlands
Coördinator
A. Douma
Werkvormen
  • Projectonderwijs
Toetsen
  • Project mondzorg in de samenleving - Opdracht

Leeruitkomsten

De student:
1. Legt verbinding tussen wetenschap en praktijk doordat hij, op basis van een projectvraag uit de praktijk betreffende ouderen of andere specifieke groepen, een onderzoeksvraag formuleert en beantwoordt met behulp van wetenschappelijk onderzoek en dit verwerkt in een onderzoeksverslag volgens het IMRD-model.
2. Evalueert de samenwerking met medestudenten uit de projectgroep doordat hij zijn eigen rol en die van medestudenten analyseert, onderbouwt en alternatieve gedragingen aangeeft en verwerkt dit in een reflectieverslag.

CanMEDS rollen:
- 2 Communicatie
- 3 Samenwerking
- 4 Kennis en wetenschap
- 5 Maatschappelijk handelen
- 7 Professionaliteit en kwaliteit

Competentieniveau - verdiepend

Inhoud

Dit project heeft vele facetten en is een mix tussen praktijk, onderzoek en onderwijs. Elke projectgroep behandelt een andere vraag uit het werkveld die betrekking heeft op één van de bijzondere doelgroepen. Doordat de projectvragen uit de (mondzorg)praktijk komen is er sprake van een hoge praktische relevantie. In groepsverband wordt naar aanleiding van de vraag een praktijkonderzoek uitgevoerd en hiervan wordt gedurende het semester verslag gelegd. Tijdens de meer theoretische cursussen die parallel aan dit project worden aangeboden kun je achtergrondkennis over de doelgroepen opdoen en binnen het project kun je een deel van die kennis toepassen. 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies