Vak: Externe stage credits: 3

Vakcode
MHVB21PLL2B3
Naam
Externe stage
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
3
Taal
Nederlands
Coördinator
A.S. de Vries
Werkvormen
  • Stage, werk
Toetsen
  • Externe stage portfolio - Portfolio assessment
  • Externe stage presentatie - Presentatie

Leeruitkomsten

De student:
1. Past tijdens de stage drie CanMEDS-rollen toe:
        1.1 Vakinhoudelijk handelen
        1.2 Communicatie
        1.3 Samenwerking
2. Formuleert aan de hand van de 3 CanMEDS-rollen zijn eigen leerdoelen in een stageplan
3. Verantwoord in een gesprek, op basis van zijn portfolio, zijn groei en ontwikkeling tijdens de stageperiode door evaluatie van en reflectie op de eigen leerdoelen


CanMEDS rollen:
- 1 Vakinhoudelijk handelen
- 2 Communicatie
- 3 Samenwerking
- 4 Kennis en wetenschap
- 5 Maatschappelijk handelen
- 6 Organisatie
- 7 Professionaliteit en kwaliteit

Competentieniveau - verdiepend
 

 

Inhoud

Tijdens de externe stage gaat de student 10 dagen stagelopen binnen een door de student gekozen werkveld in Nederland. Stage is bijvoorbeeld mogelijk in een algemene of vrijgevestigde mondzorg praktijk.

Er is een verbinding met de kliniek (onderwijs parodontologie jaar 2) en de stage. Waarbij de student in staat is om een kritische houding aan te nemen ten aanzien van overeenkomsten en verschillen tijdens de dagelijkse gang van zaken op de kliniek en tijdens de stage. 

Voorafgaand aan de stage schrijft de student een stageplan ter voorbereiding op de stage. In het stageplan beschrijft de student 3 zelf geformuleerde leerdoelen die gericht zijn op de ontwikkeling van de drie CanMEDS-rollen Vakinhoudelijk handelen, Communicatie en Samenwerking. De student maakt voor iedere CanMED-rol 1 leerdoel. Vervolgens voert hij een startgesprek met zowel de stagedocent als met de stagebegeleider in de praktijk voor het begin van de stage. Tijdens het startgesprek licht de student zijn stageplan inclusief de leerdoelen toe. Gedurende de stageperiode bouwt de student een portfolio op waaruit blijkt dat hij werkt aan zijn competentieontwikkeling passend bij de leerdoelen. Het portfolio is de bewijsvoering van de student van zijn groei en ontwikkeling tijdens de stageperiode op het toepassen van de CanMEDS-rollen en het behalen van de gestelde leerdoelen. De student sluit de stage af met een eindgesprek waarin hij zijn portfolio presenteert.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies