Vak: Afstudeeropdracht credits: 14

Vakcode
MHVB22ILL4BS
Naam
Afstudeeropdracht
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
14
Taal
Nederlands
Coördinator
A. Douma
Werkvormen
  • Afstudeeropdracht
  • Individueel
  • Intervisie
  • Werkcollege
Toetsen
  • Assessment (inter) professionele ontwikkeling - Assessment
  • Referaat - Presentatie
  • Schriftelijk verslag agstudeeropdracht - Verslag

Leeruitkomsten

De student:  

  1. Analyseert het probleem en verwoordt dit kort, bondig en inzichtelijk 
  2. Selecteert relevante informatie uit wetenschappelijke literatuur en andere kwalitatief goede bronnen, beoordeelt deze informatie kritisch en onderbouwt hiermee gemaakte keuzes in het proces. 
  3. Vertaalt het probleem naar een (onderzoeks)vraag, beschrijft het belang van het beantwoorden van deze vraag en kiest en verantwoordt een passende analysemethode.
  4. Analyseert de binnen de afstudeeropdracht verkregen resultaten en beschrijft deze objectief en feitelijk.
  5. Interpreteert en bediscussieert de resultaten van de eigen gekozen en uitgevoerde aanpak in het licht van de internationale literatuur, formuleert conclusies en geeft aanbevelingen.
  6. Rapporteert over de afstudeeropdracht en deelt de nieuwe inzichten op een passende wijze.
  7. Reflecteert betekenisvol op zijn/haar onderzoekend vermogen en de relatie daarmee met zijn/haar professionele identiteit als beginnend mondzorgprofessional enerzijds en de positie ervan in het (para-)medisch probleemdomein en daarbij betrokken beroepen anderzijds.
  8. Beantwoordt kritische vragen (inhoudelijk, methodologisch en reflectief) over de door hem/haar zelf uitgevoerde afstudeeropdracht adequaat.
Competentieniveau 3- toepassend  

De CanMEDS 2 (communicatie), 2 (samenwerking), 4 (kennis en wetenschap), 5 (maatschappelijk handelen) en 7 (professionaliteit en kwaliteit) komen in deze cursus aan de orde


 

Inhoud

Studenten voeren (in tweetallen) een afstudeeropdracht uit, die wordt afgerond met een verslag volgens het IMRD model, een reflectie omtrent professionele identiteit en onderzoekend vermogen en een referaat. De afstudeeropdracht wordt uitgevoerd als onderzoek of als beroepsproduct. De hoofdstukken vallende onder de D (discussie, aanbevelingen en conclusie), de samenvatting (NL) en abstract (ENG) van het verslag afstudeeropdracht, en het beantwoorden van vragen bij referaat zijn individuele componenten van de afstudeeropdracht. De afstudeeropdracht wordt uitgevoerd naar aanleiding van een beroepsrelevante vraag of probleem.  


 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies