Vak: Kindertandheelkunde, patiëntenzorg credits: 6

Vakcode
MHVH4PLLC
Naam
Kindertandheelkunde, patiëntenzorg
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
6
Taal
Nederlands
Coördinator
K.F. Krakau de Jong
Werkvormen
  • Patient Behandeling
Toetsen
  • PLL4C Kindertandheelkunde - Professioneel handelen

Leeruitkomsten

De student kan zelfstandig met slechts een incidentele aanwijzing, bij een patiënt tussen de 0 en 18 jaar , op de kliniek van het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM):
1. Gegevens verzamelen, analyseren en interpreteren;
2. Zorgplan opstellen en behandelingen uitvoeren;
3. Gedrag beïnvloeden;
4. Proces en product evalueren;
5. Overleggen en bedrijfsvoering;
6. Beroepshouding ontwikkelen.
 
Competentieniveau - toepassend

Inhoud

Bij het klinisch programma Kindertandheelkunde maakt de student kennis met de behandeling van kinderen en jeugdigen van 0 t/m 16 jaar, en hun ouders. Het beslaat het brede scala van de preventieve en curatieve behandelingen binnen de Tandheelkunde en Mondzorgkunde waaronder het behandelen van primaire caviteiten. Binnen dit klinisch programma werken studenten Mondzorgkunde en Tandheelkunde intensief samen. Tijdens voor en nabesprekingen wordt opgedane kennis gedeeld en casussen besproken door de student.
Voor aanvang van de patiëntenzorg in dit klinisch programma vindt een voorbereidend practicum op het skillslab plaats. Tijdens dit practicum wordt geoefend in het prepareren en restaureren in melkelementen, waarbij naast composiet ook materialen als compomeer- en glasionomeercement worden gebruikt. Deelname aan deze skillslabpractica is voorwaarde voor deelname aan de patiëntenzorg van kindertandheelkunde.



 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies