Vak: Project professionele identiteit credits: 5

Vakcode
MHVP1ILL1
Naam
Project professionele identiteit
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
W. Homminga
Werkvormen
  • Projectonderwijs
Toetsen
  • Toets - Presentatie

Leeruitkomsten

De student:
1. Beschrijft de ontwikkeling van het eigen beeld van het beroep van mondhygiënist en legt uit waarom dit beroep wel of niet bij hem past.
2. Onderzoekt bij zichzelf de eigen persoonskenmerken en capaciteiten in relatie tot het toekomstige beroep.
3. Beschrijft wat persoonlijke ontwikkelpunten zijn en kan deze verbinden aan de reflectieagenda volgens een model dat gaat over professionele identiteit.
4. Past de basistheorie over reflectie toe in de eigen ontwikkelpunten.
5. Presenteert de eigen reflectieagenda (voor het eerste jaar) binnen de CoL.

CanMEDS rollen:
- 2 Communicatie
- 3 Samenwerking
- 4 Kennis en wetenschap
- 7 Professionaliteit en kwaliteit

 
Competentieniveau - inleidend

Inhoud

Als toekomstig mondhygiënist word je opgeleid middels de zeven rollen van het model CanMEDS. Eén van de zeven rollen is ‘professionaliteit en kwaliteit’. Dit bestaat uit meerdere facetten. Je kunt hierbij denken aan gedrag dat je laat zien als mondhygiënist maar ook wie je zelf bent en welke waarden en normen je hebt ontwikkeld. De basis van jou als mondhygiënist is je professionele identiteit. Door het geven van aandacht aan de (ontwikkeling) van je professionele identiteit werk je aan je basis. Tijdens de bijeenkomsten van de Community of Learners (CoL) ga je op ontdekking naar je professionele identiteit. Je verkent de verwachtingen die je hebt van je toekomstige beroep en beroepsgroep. Je brengt in kaart waar je (potentieel) goed in bent, wat je verder wilt ontwikkelen en hoe je dat gaat aanpakken. Je leert wat reflecteren is, wat dat je oplevert en oefent hierbij met de basis communicatievaardigheden uit blok 1.1. Op deze manier stel je je eigen ‘reflectieagenda’ op waarbij wordt uitgegaan van een model dat gaat over professionele identiteit.
Tijdens de ouderavond in oktober informeer je als student de bezoekers over je toekomstige beroep. De bewijzen voor persoonlijke ontwikkeling leg je vast in het ontwikkelportfolio. Het ontwikkelportfolio is het uitgangspunt voor je eindpresentatie tijdens een bijeenkomst van de Community of learners. De feedback die je krijgt gebruik je om je reflectieagenda te ontwerpen voor het vervolg van je studie.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies