Vak: De leidinggevende als manager van het operationele proces credits: 15

Vakcode
MILB17IMM
Naam
De leidinggevende als manager van het operationele proces
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
15
Taal
Nederlands
Coördinator
M.E. van Gehlen
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • TOETS-01 - Opdracht

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten:
  1. De student beschrijft het doel en het primaire proces van de eigen organisatie(eenheid).
  2. De student analyseert het HRM-beleid van de organisatie en relateert dit aan de eigen organisatie-eenheid.
  3. De student analyseert het financiële beleid van de organisatie en relateert dit aan de eigen organisatie-eenheid.
  4. De student beoordeelt of de samenhang tussen het primaire proces, het HRM-beleid en het financiële beleid zodanig is dat de doelen van de organisatie bereikt kunnen worden.
  5. De student reflecteert op de eigen professiionele ontwikkeling gerelateerd aan de inhoud van de module.
  6. De student kan in complexe onderhandelingssituaties binnen de organisatie goede inhoudelijke resultaten waarmaken met behoud van de relaties.
  7. De student past de theorie van Effectuation toe en toont een ondernemende attitude om tot creatieve oplossingen te komen.

Inhoud

In deze module richten we ons op het gebied van de inzet van personeel en middelen. Een greep uit de onderwerpen: Human Resource Management (o.a. werving en selectie, loopbaan, juridische aspecten), budgetteren, en financiering.
Hierbij besteden we onder meer aandacht aan hoe je het beste uit je medewerkers kunt halen maar ook welke keuzes er gemaakt worden als het gaat om de kwaliteit en kwantiteit van personeel in relatie tot het dienstenaanbod, nu en op middellange termijn.
Tevens leer je hoe je inzicht krijgt in financiële middelen en deze kunt beheersen. Daarbij ga je je verdiepen in de financiën binnen je eigen organisatie.
Het is de bedoeling dat je een visie ontwikkelt ten aanzien van de inzet van mensen en middelen in het algemeen en voor jouw organisatie(onderdeel) in het bijzonder. Je komt met verbetervoorstellen ten aanzien van de effectiviteit en efficiency van werkprocessen en je leert hoe je hierbij systematisch aan kwaliteitsverbetering kunt werken.
Ook leer je om te gaan met belangentegenstellingen.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies