Vak: De leidinggevende als zelfstuurder credits: 15

Vakcode
MILB17LZW
Naam
De leidinggevende als zelfstuurder
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
15
Taal
Nederlands
Coördinator
W.A. Brinkman
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • TOETS-01 - Opdracht

Leeruitkomsten

  1. De student formuleert eigen leerroute gerelateerd aan relevante bronnen, leren leren en anders leren, anders kijken anders doen (vakbekwaamheid, samenwerkend vermogen, lerend vermogen).
  2. De student maakt een zelfanalyse op basis van verkregen feedback o.a. vanuit criterium gerichte interviews en benoemt ontwikkelpunten voor deze module.
  3. De student formuleert leerdoelen en relateert ze aan de eigen professionele leiderschapsontwikkeling en werkt deze systematisch uit.
  4. De student licht de werking van het Nederlandse zorg en welzijnssysteem uit en verwoordt de gevolgen voor de huidige en toekomstige werkcontext.

Inhoud

De essentie van deze module is om je persoonlijke effectiviteit als leidinggevende te vergroten. Daartoe ga je aan de slag met het formuleren van ontwikkelpunten voor je eigen professionele leiderschapsontwikkeling. Deze module is gericht op het zicht krijgen op de gewenste mate van bekwaamheid en het verbeteren van de persoonlijke en professionele kwaliteiten van het leiderschap. Ook worden de vraagstukken van de context zorg en welzijn verder uitgediept en verkend wat nodig is om daar duurzame organisaties te behouden/creƫren met een toegevoegde klantwaarde. Dit relateer je aan de eigen werksituatie.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies