Vak: De leidinggevende als veranderaar credits: 15

Vakcode
MILB17VERANDERMA
Naam
De leidinggevende als veranderaar
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
15
Taal
Nederlands
Coördinator
W.A. Brinkman
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • TOETS-01 - Opdracht

Leeruitkomsten

  1. De student kan de theorie van verandermanagement toepassen op een complexe team overschrijdende situatie binnen de eigen organisatie en beschrijft de situatie en de gewenste verandering.
  2. De student kan op basis van de gewenste verandering een veranderplan opstellen voor de betrokkenen binnen en buiten de eigen organisatie.
  3. De student bereidt de implementatie van de verandering voor, door een start te maken met het uitvoeren van het veranderplan binnen de eigen organisatie.
  4. De student laat zien kritisch te kunnen reflecteren op het doorgemaakte veranderproces.
  5. De student reflecteert op het eigen handelen gerelateerd aan de inhoud van de module en geeft actief vorm aan ontwikkel, en verbeterpunten.

Inhoud

In deze module richten we ons op organisatieverandering en interventies binnen de context van de eigen organisatie volgens een ontwikkelingsgerichte benadering.
Het gaat daarbij om creĆ«ren van voorwaarden en om het onderzoeken, analyseren en inschatten van de best passende veranderaanpak.  Op organisatie-dynamisch niveau gaat het dan over hoe mensen betekenis geven aan de verandering en over veranderbereidheid en verandervermogen. Op individueel niveau besteden we aandacht aan de invulling van de rol van veranderaar die als opgave heeft om de verandering met alle betrokkenen in het krachtenveld te concretiseren in werkprocessen, resultaten en gedrag.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies