Vak: Onderzoek A3-methode credits: 15

Vakcode
MILB21ONDERZA3
Naam
Onderzoek A3-methode
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
15
Taal
Nederlands
Coördinator
D.R. Lager
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • TOETS-01 - Opdracht

Leeruitkomsten

  1. De student analyseert samen met betrokkenen een knelpunt op methodisch verantwoorde wijze volgens de A3-methode. 
  2. De student analyseert het knelpunt op basis van feitenonderzoek waarvoor het aangereikte instrumentarium wordt gebruikt.
  3. De student ontwerpt samen met betrokkenen een verbetervoorstel met tegenmaatregelen dat logisch voortkomt uit de analyse en het gezamenlijk bepaalde doel.
  4. De student start met het uitvoeren van het verbetervoorstel, in co-creatie met meerdere betrokken partijen, om op overtuigende wijze draagvlak voor een duurzame invoering van de voorgestelde maatregelen te creëren.
  5. De student presenteert de uitvoering en resultaten van het A3-onderzoek op een heldere wijze middels een A3-posterpresentatie.
  6. De student reflecteert op de eigen professionele ontwikkeling gerelateerd aan de inhoud van de module.

Inhoud

In deze module staat de A3-methode centraal. Dit is een onderzoeksmethode uit het LEAN-gedachtegoed waarmee een knelpunt uit de praktijk wordt geanalyseerd op basis waarvan een verbeterplan wordt geïmplementeerd. Hierbij staat het ontwikkelen van het onderzoekend vermogen van de beroepsbeoefenaar centraal. In de verschillende stappen van de A3-methode is aandacht voor het betrekken van medewerkers bij het onderzoek om zo draagvlak te creëren en in co-creatie een duurzame verandering tot stand te brengen

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies